Virallinen uutis-Suomi sekosi viikonloppuna ebola-epäilystä Helsingissä. Meilahden sairaalaan kuumeen takia raahautunut mies oli matkustanut Liberiasta Suomeen lokakuun alussa. Uutiskamerat pysäköivät sairaalan aulaan odottamaan virallista sanaa. Onko tässä Suomen ensimmäinen ebola-potilas? Leviääkö tauti Suomeen?

Ei levinnyt. Ja vaikka Suomessa muutamaa ebola-potilasta hoidettaisiinkin on epidemian riski Suomessa äärimmäisen pieni.

Muistellaanpa lukuja: tartuntoja: 13567. Tartuntoja Länsi-Afrikan ulkopuolella: 27. Tartuntoja Suomessa: 0.

Siispä pientä palautetta medialle: Voitaisiinko jättää ensi kerralla ”KATSO LIVENÄ SAIRAALAN AULAA” panikoinnit pois uutislähetyksistä? Uutispanikointi ainoastaan lisää ihmisten turhia pelkoja ja harhauttaa oikeasta asiasta: miten Ebola voidaan taltuttaa ja miten voimme auttaa Länsi-Afrikkaa, jossa lähes 5000 ihmistä on kuollut.

Kun tässä nyt annettiin risuja niin ruusutkin lienevät paikallaan. YLE:n Q&A -ebolasta on erinomainen faktalaatikko taudista: http://yle.fi/uutiset/askarruttaako_ebola__yle_etsi_vastauksia_puolestasi/7545569

Panikointia tärkeämpää onkin levittää faktatietoa taudin leviämisestä ja siitä miten me voimme auttaa.