Kokouksen alussa valittiin Vantaalle uusi kaupunginjohtaja suljetulla lippuäänestyksellä. Valituksi tuli Ritva Viljanen 38 äänen enemmistöllä. Onnea ja menestystä tähän tärkeään ja vastuulliseen tehtävään! Toivottavasti saamme yhteistyössä uuden kaupunginjohtajan kanssa tehtyä Vantaasta lapsiystävällisemmän ja inhimillisemmän kaupungin.

Asialistalla olevaa vuoden 2018 budjettia käsiteltiin useamman tunnin ajan. Eniten valtuutettuja puhuttivat subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajauksen purkaminen, lastensuojelun tilanne, oppimisen kolmiportainen tuki kouluissa sekä yksityiset päiväkodit. Alkuun keskustelu oli hyvinkin sopuisaa. Sykkeet nousivat, kun keskustelu meni yksityisiin päiväkoteihin ja kaupungin palveluiden yksityistämiseen yleisellä tasolla. Perussuomalaiset äänestyttivät subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajauksen jatkamisen puolesta häviten äänestyksen selvin luvuin 61-6. Ennakkoon maratonkokoukseksi ennustettu kokous loppui jo kymmeneltä. Edellisvuosista oli opittu ja kokous alkoi jo klo 14, jotta se ei jatkuisi pitkälle yöhön.

Vihreiden ryhmäpuheen budjetista voit lukea: https://www.vavi.fi/2017/11/13/vihreiden-ryhmapuhe-vuoden-2018-talousarviosta/

13.11. valtuustosta raportoi Minna Atiye