Vantaan Vihreät kiittää asukkaita aktiivisuudesta Linnaisten metsän suojelemiseksi.

Vihreä valtuustoryhmä esitti 19.9.2022 kaupunginvaltuuston kokouksessa Linnaisten omakotialueen kaavan uudelleenarviointia luonnoltaan ja lajistoltaan arvokkaan Linnaisten metsän säästämiseksi.

Vuonna 2018 hyväksytty kaava on viimeisiä vanhaan yleiskaavaan perustuvia kaavoja. Vuonna 2021 hyväksytty uusi yleiskaava painottaa kaupunkirakenteen tiivistymistä ja kaupungin luonto- ja viheralueiden merkitystä asukkaiden hyvinvoinnille. Luonnon monimuotoisuuden ja hiilivarastojen merkitys on noussut entistä tärkeämpään asemaan sekä yhteiskunnallisesti että Vantaan kaupungin toimintaa ohjaavassa strategiassa. Muutos näkyy myös vuonna 2022 hyväksytyssä resurssiviisauden tiekartan päivityksessä.

Linnaisten metsässä on havaittu arvokkaita lajeja, kuten liito-oravia, lepakoita, lahokaviosammalta ja aarniometsien kääpälajistoa. Metsä on olennaisen tärkeä osa laajempaa, eläinten liikkumisen ja lajien säilymisen kannalta välttämätöntä viherkäytävää.

Kaavan kohteena oleva metsä arvokkaine luontoympäristöineen ja lajistoineen on tällä hetkellä onneksi vielä ennallaan. Suojelun aika on nyt.

Lisätietoja:
Eve Rämö, valtuustoryhmän puheenjohtaja
p. 044 974 1458, eve.ramo@vantaanvihreat.fi

Valtuustoaloite kokonaisuudessaan:

https://www.vavi.fi/2022/09/19/valtuustoaloite-sailytetaan-linnaisten-metsa/