Myyrmäkiläiten keskuudesta on parin viime vuoden aika arvosteltu useaan otteeseen sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajansa Simo Pokin (sd.) johdolla tekemää päätöstä lakkauttaa Myyrmäen terveysasemalta iltapäivystys. Vantaan uuden terveysjohtajan Timo Aronkydön aloitettua virassaan runsas vuosi sitten, käynnistyi Vantaalla terveysasemien vastaanottotoiminnan uudelleenarviointi. Väestövastuulääkäreiden (lue: omalääkäreiden) halutaan jatkossa keskittyvän entistä vahvemmin jatkuvaa lääkärinhoitoa tarvitseviin kuntalaisiin. Satunnaisesti kerran parissa vuodessa lääkärin apua tarvitsevia palveltaisiin jatkossa mm. walk-in periaatteella toimivilla iltavastaanotoilla.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätyi esittämään iltavastaanoton lääkäri- ja hoitajaresurssien ostamista ulkoa, koska aikaisempi kokemus mm. Peijaksen terveyskeskuspäivystyksestä oli osoittanut, että omaa henkilökuntaa on kovin vaikea saada iltatöihin. Demareille toteutustavasta tuli kuitenkin asukkaiden palveluiden järjestämistä tärkeämpi ideologinen kysymys. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku J. Jääskeläinen (sd.) otti asian kaupunginhallituksen käsittelyyn ja Antti Lindtman (sd.) esitti, että iltavastaanotot tulisi toteuttaa kaupungin omana toimintana – silläkin riskillä että iltavastaanottoja ei olisi saatu liikkeelle.

Itse en ole mikään yksityistämisen ja ulkoistamisen suuri ystävä. Iltavastaanottojen kohdalla vaakakupissa on kuitenkin samalla asukkaiden palveluiden turvaaminen. Siksi emme halunneet tehdä asiasta ideologista kysymystä, vaan olimme enemmistön mukana kannattamassa iltavastaanottojen käynnistämistä. Omalla henkilökunnalla voimme keskittyä Myyrmäessä lääkäri – hoitaja parityöskentelyn edelleenkehittämiseen.