Kävin viime viikolla Kilterin koululla Myyrmäessä tilaisuudessa, missä YTV:n edustajat esittelivät Vantaan linjastosuunnitelman tuoreinta versiota. Kun ensimmäinen versio viime keväänä esiteltiin, tuohtunutta kansalaispalautetta tuli ennennäkemätön määrä. Erityisen vihaisia oltiin siitä, että lähes kaikki suorat bussilinjat Helsingin keskustaan oli esitetty lakkautettavaksi ja siirryttäväksi liityntäliikenteeseen. Tältä osin oli nyt palattu entiseen – ainakin ruuhkaliikenteen osalta. Muutenkin saatua palautetta oli pyritty hyödyntämään uuden esityksen laadinnassa.

Kuntalaisten palaute olikin tällä kertaa huomattavasti rauhallisempaa. Tietysti aina kun suunnitelmia muutetaan, joku häviää ja joku voittaa. Voittajat ovat yleensä hiljaa tyytyväisiä, mutta häviäjät antavat äänekästä kritiikkiä. Muutamia huomioimisen arvoisia näkemyksiä tilaisuudessa esitettiin. Esimerkiksi Martinlaakson reittejä saadaan asukkaita vielä paremmin palveleviksi pienillä reittimuutoksilla.