Pääministeri Matti Vanhanen vieraili eilen Vantaalla. Esillä olivat luonnollisesti Vantaalle tärkeät liikennehankkeet: kehäradan rahoitus ja Kehä III:n parannustyö. Keskustelussa sivuttiin myös muita joukkoliikennettä edistäviä hankkeita. Pääministeri nosti esille aikaisemmin useaan otteeseen esittämänsä idean valtakunnallisesta joukkoliikenteen työsuhde-edusta – eräänlaisesta työnantajan maksamasta setelistä, jonka työntekijä voisi käyttää työ- tai vapaa-ajan matkoillaan, luovuttaa perheenjäsenille tai myydä edelleen. Ajatus sinänsä on kannatettava. Nykyinen työsuhdelippujärjestelmä on turhan kankea ja työntekijälle koituva veroetu aivan liian mitätön (10 euroa kuukaudessa) kannustamaan ketään vaihtamaan yksityisautoa junaan ja bussiin. Edelleen luovutettavissa ja myytävissä olevaan työmatkaseteli liittyy myös ongelmia. Lisäisikö seteli joukkoliikenteen käyttöä vai valuisivatko luovutettavissa olevat setelit lopulta nykyisille joukkoliikenteen käyttäjille tehden ainoastaan heidän matkoistaan nykyistä edullisempia.