Ryhdyin viime kesänä tekemään pari kolme kertaa viikossa 50 – 80 kilometrin fillariretkiä lähinnä kuntoilumielessä, mutta samalla tulisi tutustuttua naapurikuntien yhdyskuntarakenteeseen. Syksyn tullen tahti harveni koska tuollaiselle reissulle tulee varata vähintään kolme tuntia, joskus jopa viisi tuntia. Se sovittaminen arkeen oli vaikeaa, varsinkin kun päivän valoisa aika samalla lyheni. Kunto kuitenkin kohosi ja paino tippui liki 30 kiloa. Tänä kesänä olen jatkanut, joskin sateiset säät ovat hieman sotkeneet aikeitani.

Yksi suosikkireiteistäni on kiertää Tuusulanjärvi kotoa Myyrmäestä käsin. Matkaa tulee yhteensä hieman runsaat 70 kilometriä. Maisemat ovat monipuoliset. Samalla reissulla voi seurata yhdyskuntarakenteen hajoamista ja vierailla kulttuurihistoriallisissa kohteissa. Moni kaveri on vuoden mittaan lupaillut lähteä mukaan polkemaan, mutta kovin harva on lopulta uskaltautunut. Muita varten kuvasin tänään virtuaali-kierroksen reitin varren maisemista ja ilmiöistä.

Alla olevasta linkistä – Olkaapa hyvät!

Virtuaalimatka Tuusulanjärven ympäri