Espoon ja Vantaan Vihreät valitsivat jäsenäänestyksissään ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat Uudenmaan Vihreiden listalle.  Listan kärkenä ovat kolme istuvaa kansanedustajaa: Timo Juurikkala Vantaalta sekä Johanna Karimäki ja Jyrki Kasvi Espoosta.

Nykyisten kansanedustajien lisäksi Espoosta valittiin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja MMM Tiina Elo, maahanmuuttajalasten opettaja Inka Hopsu, tulkki Said Yusuf, aluesuunnittelija VTM Merva Mikkola ja erikoistutkija, uusiutuvan energian asiantuntija Jari Ihonen.

Nykyisen kansanedustajan, Timo Juurikkalan lisäksi Vantaalta valittiin valtuustoryhmän puheenjohtaja, MMM Anniina Kostilainen, kaupunginvaltuutettu, ympäristötekniikan M.Sc. Sirpa Kauppinen, kaupunginvaltuutettu, KM, lastentarhanopettaja Mikko Mäkelä, opiskelija, myyjä Juha-Matti Ranta ja FM, biologi, toiminnanjohtaja Erja Hakkarainen.

Nykyisten kansanedustajien lisäksi aikaisemmin ehdolla eduskuntavaaleissa ovat olleet Vantaalta Sirpa Kauppinen ja Espoosta Merva Mikkola.

Virallisesti kaikki vihreät uusmaalaiset kansanedustajat hyväksyy Uudenmaan Vihreät -piirijärjestö kevätkokouksessaan.

Lisätietoja:

Riikka Åstrand, Vantaan Vihreiden puheenjohtaja, riikka.astrand(at)vantaanvihreat.fi, puh. 050 5394 555.

Marjut Joensuu, Espoon Vihreiden puheenjohtaja, marjut.joensuu(at)gmail.com, puh. 040 500 2828