Vihreät muodostavat ensi torstaina kantansa Vantaan terveyspalvelujen järjestämisestä. Kokoukseen osallistuvat valtuustoryhmän lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunnan vihreät jäsenet.

Vihreille on tärkeää turvata terveydenhuollon palvelut kaikilla Vantaan alueilla. ”Pidämme tärkeänä, että kuntalaisilla on jatkossa mahdollisuus päästä terveysasemilla myös erikoislääkäreiden vastaanotolle”, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen.

Kostilaisen mukaan terveysasemaverkkoa tulisi tarkastella yhdessä palveluiden sisällön kanssa. ”Ykkössijalla on palveluiden laatu ja saavutettavuus. Terveyspalvelut tulee järjestää niin, että pystytään tarjoamaan kuntalaisille parhaat mahdolliset palvelut”, Kostilainen linjaa. Kostilaisen mukaan Vihreät suhtautuvat avoimin mielin erilaisiin vaihtoehtoihin terveyspalvelujen järjestämisessä. Lopulliset kannat lyödään lukkoon vasta, kun selvityksiin on perehdytty huolella. ”Pitää muistaa, että potilaita hoitavat lääkärit ja hoitajat – eivät toimitilat”, Kostilainen tähdentää.

Lisätietoja:
Anniina Kostilainen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, puh. 044 5840164.