Tuli käytyä viikko sitten Turussa, jossa Vihreät pitivät puoluekokouksensa. Oli jälleen mukava viettää enimmäkseen asiapainotteinen viikonloppu samanmielisessä seurassa, tavata erilaisia Vihreitä toimijoita eri puolilta maata ja pohtia politiikkamme sisältöä. Henkilövalintoja ei tehty, mutta käsittelyssä oli puolueen ensimmäinen poliittinen ohjelma, jossa linjataan politiikkamme sisältöä seuraaviksi neljäksi vuodeksi.

Poliittisesta ohjelmasta tuli monivaiheisen prosessin jälkeen varsin onnistunut pläjäys, ja sen linjaukset on helppo allekirjoittaa. Samalla kun muut puolueet, tällä hetkellä etunenässä Kokoomus, yrittävät ratsastaa vihreydellä, on mukava jälleen huomata, että aito Vihreys on paljon muutakin kuin ilmastonmuutoksen pysäyttämistä ja ekologisuutta.

Luontoarvot ovat toki itselleni tärkeitä, mutta jo silloin kun liityin Vihreisiin pidin tärkeimpänä tekijänä puoluevalinnassani aitoa moniarvoisuutta, joka ilmenee esimerkiksi suhtautumisessa seksuaalisiin vähemmistöihin, maahanmuuttajiin ja muihin marginaaliryhmiin. Näiden lisäksi esimerkiksi koulutuspoliittiset linjaukset ja suhtautuminen syrjäytyneisiin tai muuten vähempiosaisiin ovat asioita, jotka ilokseni ovat poliittisessa ohjelmassa asiamukaisesti huomioitu.

Koko poliittinen ohjelmamme on luettavissa täällä: poliittinen ohjelma.

Samaan aikaan kun Keskusta “siivoaa” epämääräisessä tilassa olevaa jäsenrekisteriään, on Vihreisiin edelleen mahdollista liittyä vapaaehtoisesti ja niin, että itse tietää liittyneensä. Mikäli et vielä ole jäsen ja tunnet tietynlaista kutinaa, niin käy täyttämässä lomake. Lupaan että se kannattaa.

Share