Nina Maskulin Vantaan vihreiden naisten puheenjohtajaksi

Vantaalainen poliittinen naisyhdistys, Vantaan vihreät naiset valitsi kokouksessaan puheenjohtajaksi FM, tuottaja Nina Maskulinin, 47, Vantaan Ruskeasannalta. Vaaleihin valmistautuvalla yhdistyksellä on kolme kansanedustajaehdokasta: Ympäristötekniikan M.Sc. Sirpa Siru Kauppinen Hämeenkylästä, FM Erja Hakkarainen Koivukylästä ja MMM Anniina Kostilainen Myyrmäestä.

Vantaalaisyhdistyksessä vaalityön keskiössä on yhteiskunnallinen tasa-arvo.

”Köyhyys ja tuloerot lisääntyvät Vantaalla. Erityisesti näin tapahtuu yhden vanhemman lapsiperheissä. Vantaalla alle 14-vuotiaita on miltei 20 % kaupunkilaisista”, sanoo Maskulin.

”Monet perheet tarvitsevat palkan lisäksi toimeentulotukea. Köyhyys ei ole väliaikaista, vaan pysyvää, painottaa Ympäristötekniikan M.Sc. ja kaupunginvaltuutettu Sirpa Kauppinen. ”Kehitys karkasi käsistä 90-luvulla. Tuloerot repesivät, ja pääomaverotusta kevennettiin. Myös terveyserot ovat kasvaneet, ja ovat sidoksissa taloudelliseen tilanteeseen,” Sirpa Kauppinen lisää.

”Lapsiperheiden suhteellinen köyhyys on lähes kolminkertaistunut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Eriarvoisuus korostuu, kun perheissä ei ole varaa lasten harrastuksiin”, kuvaa kolmen lapsen äiti Erja Hakkarainen.

Tuloerojen lisäksi Naiset kiinnittävät huomiota lähiruokaan, energiaan, hyvään asumiseen ja ympäristöön.

Vihreät naiset valitsivat hallituksen jäseniksi eläkeläinen Eine Kauppisen Linnaisista, arkkitehti Minna Kuuselan Tikkurilasta, Minna Sirenin Myyrmäestä Hakkaraisen ja Kauppisen lisäksi.

Lisätietoja Nina Maskulin p. +358 50 584 6540