Rekka110

 

Kivistön aluetoimikunnassa käsitellään joka kerta Marja-Vantaata. Nyt esittelyssä on vuoden 2011 suunnitteluohjelma, jossa mm. entisen Keimolan kilparadan uusi elämä on kuvattu alkavaksi 2011-2012.

Marja-Vantaan asuntomessuista on jo kuulemma 99 prosentin varmuus…

Kauppakeskus sijoitetaan uusissa suunnitelmissa Colosseumin eteläpuolelle. Asiaa oli pohdittu puoli vuotta kaupallisten konsulttien kanssa, jotka olivat sitä mieltä, että Colosseum-sijainti olisi parempi kuin aiempi moottoritien läheinen. Varmasti moni muukin on samaa mieltä. Eli nyt kauppakeskukseen pääsee raiteilla – jos vain jaksaa raahata kassit kotiin tai käydä usein kaupassa.

Kivijalkakauppaselvitys on meneillään. Mutta kuinka ison kauppakeskuksen hallinnoimalle kauppa-alueelle saataisiin pienyrittäjiä? Tällaista kysytään, mutta samalla tuntuu siltä, että rakentamalla jumbojätti hyväksytään se, ettei niitä kivijalkaliikeitä oikeasti edes yritetä saada alueelle.

Aluetoimikunnan puheenjohtaja ehdotti, että asukkailta tiedusteltaisiin, minkälaisia (yksityisiä) palveluita he alueelle haluaisivat. Suurin osa tuntuu kuuluttavan ”kalliomaisen” kaupunkirakenteen puolesta. Eli kaupungin ja asukkaiden ajattelussa tuntuu olevan osin ristiriitaisuuksia.

Vantaajoen tulvista saimme kuulla konekiväärimäisen yleisselvityksen. Pidän nopeista ja tehokkaista esityksistä, mutta tässä en minäkään meinannut pysyä mukana.

Joen tulva eli vesistötulva on yleensä valtion vastuulla, mutta hulevesitulva, esim. Martinlaakson varikolla, menee kaupungin piikkiin. Suomen ympäristökeskuksen sivuilta löytyvät ajantasaiset vesistönkorkeustiedot.Vantaanjokivarrella Pirttirannassa on tällä hetkellä kovat tulvapelot: asiantuntijan mukaan vielä tässä vaiheessa lumen vesiarvo ei kuitenkaan ole kovin korkea.

Ensimmäisen kerran aikanani aluetoimikunnassa päätettiin hylätä aluerahahakemus, koska ”nettisivujen uudistamiseen” ei jakoperusteiden mukaan voida myöntää aluerahaa. Ymmärrettävää, mutta toisaalta harmi. Pidän tätä nyt ennakkopäätöksenä sille, ettei alueportaaleja tai kaupunginosasivustoja varten kannata hakea aluerahaa.

Viesti valtuustosta Jukka Hakolta: Bussi 43 menee syksyllä Myyrmäkeen! Jipii – sanoi aluetoimikunta.

Permalink

| Leave a comment  »