Vantaan Vihreät nuoret ja opiskelijat: Näpit irti Östersundomista

Vantaan Vihreät nuoret ja opiskelijat (ViNOVa) vastustavat Östersundomin alueen raskasta rakentamista. Sipoonkorven eteläpuolelle on kaavailtu jopa 80 000 asukkaan pientalovaltaista aluetta. ViNOVan mielestä tämä on liikaa. Östersundom on tärkeä yhteys Sipoonkorven kansallispuiston ja meren välillä, sillä sen kautta kulkee paljon kasvi-, sieni-, eläin- ja eliölajeja.

ViNOVa vaatii, että mikäli Östersundomiin rakennetaan, se tulee tehdä tiiviisti ja leveät viherkäytävät turvaten. ”LUO-alueille ei saa rakentaa, ja niiden turvaamiseksi Vantaan tulee luopua Länsisalmen metroasemasta, sillä sen ympärille tuleva asutus uhkaisi arvokkaita luontoalueita ja viheryhteyksiä.” perustelee ViNOVan puheenjohtaja Juhis Ranta

Itämetroon ei näillä näkymin ole varaa vielä vuosikymmeniin, mikä on ongelma koko alueelle. ”Jos sujuvia joukkoliikenneyhteyksiä ei ole käytettävissä ihmisten muuttaessa alueelle, oppivat ihmiset pendelöimään omilla autoillaan alusta alkaen. On huonoa suunnittelua jättää joukkoliikenneyhteyksien rakentaminen myöhemmäksi”, moittii ViNOVan varapuheenjohtaja Otto Absetz.

Tiivis kaupunkirakenne on ekologinen. Kaupungin laajentaminen itään pientalovaltaisesti ei ole sitä. ”Olisi koko pääkaupunkiseudun edun mukaista laittaa suurimmat panokset kehäradan varteen, sillä rata on jo rakennusvaiheessa”, toteaa Juhis Ranta.

Lisätietoja:
Juhis Ranta 0452694441