291

Lisää bussipysäkiltä alkanutta lähesdogmaa; yksittäisiä havaintoja viikonlopusta Itämerellä ja Stokiksessa.

Oli meiltä tyhmä idea käydä Tukholmassa perheristeilyllä M/S Garbiellalla talvella, hiihtolomalla. Olisi pitänyt tietää, että laiva on lastattu ”den glider in” -jengillä, joka käyttäytyy kuin koko risteilijä olisi varattu pelkästään rellestystä varten. ”MUNAMIEEEES!!!” ”Sinne missä muruseni ooooon!” ”Mikä meininkiiii!?” ”Fireee!” ”Laivapoliiiisii!!”

Jonkinasteinen määrä perinnesuomalaista sikailua sallittakoon. Onhan se hiihtoloman villi juhla jotenkin ja jossakin juhlittava (?). Mutta jos koko reissu on yhtä tappelua, täyteen ääneen karjumista ja oksentelua, niin voisin suositella muiden kansalaistaitojen harjoitteita, vaikka sitä hiihtoa.

273

Kuinkahan moni örveltäjä sai Viking Linen 120 euron ”lisämaksun”, joka uhattiin antaa sopimattomasta käytöksestä, tax-free -juomien nauttimisesta ja tupakoinnista. Tokko yksikään.

Juhlintaa varten olisi laivalla baareja ja yökerhoja, mutta nämä äitinylpeydet meuhkasivat hyttikäytävillä ja hyteissä ovet auki. Joojoo. Valivali. Eihän sinne nukkumaan menty.

Gabriellan leikkipaikat olivat surkeat ja ohjelma suorastaan noloa. Lapsetkin hoksasivat, että taikuri lienee käynyt korkeintaan auttavan kirjekurssin.

Ideaa oli ainostaan lasten nukkumaanmenoaikaan järjestetyssä suunnistustietokilpailussa, jossa lapset ravasivat tietenkin tosissaan kännikansan seassa kerroksissa ylös ja alas rasteja etsimässä. Idea oli tosi hyvä, mutta toteutusajankohta olisi voinut olla hieman lapsiystävällisempi.

Ilmeisestikään näitä tällaisia ei ole tarkoitettu lapsiperheille. Totuuden soisi kerrottavan matkaa varatessa.

Laiva oli mennen tullen pari tuntia myöhässä ”due to ice situation”. Itämeren jäätilanne on ollut varmasti tiedossa, mutta markustajia ei kuitenkaan informoitu etukäteen mahdollisesta paluun viimästymisestä eikä siitä, että Tukholmassaoloaika kutistuu merkittävästi. Kuinkahan monella jatkoyhteydet sekosivat Suomen päässä? 

Onneksi olin liikkeellä takuuhyvässä seurassa ja Tukholma näyttäytyi pikaisestikin keväisen mahtipontisena. Rakastan pohjoismaalaisia pääkaupunkeja!

278

 

 

Permalink

| Leave a comment  »