018

Posterous on  tuhottoman hidas ja raskassoutuinen julkaisuväline. Cityläppärini se saa täysin jumiin, eikä 3G-yhteys tunnu riittävän alkuunkaan. Tätä kirjoittaessani teksti ilmestyy web-pohjaan muutaman sekunnin viiveellä. Tulee mieleen opiskeluajan hitaat yhteydet. Tällainen toimimattomuus syö dogmailu- ja kirjoitusintoa. Missä se kursori nyt on? Pitäisi ainakin hankkia nopeampi yhteys. 

N8:lla Posterousia ei voi päivittää kuin Gmailin kautta (upload images, audio, video and docs -palikkaa ei näy). Pitäisikö minun etsiä Posterousin korvaava järjestelmä? Ei huvittaisi.

N8:n Gmail-sovellus on osoittautunut lähes käyttökelvottomaksi. Käytänkin Gmailia usein webin kautta.

Asensin vinkistä Dropboxin sekä läppärille että kotikoneelle. Sovelluksella tai ohjelmalla (mikä ero?) voi siirtää eri välineiden välillä tiedostotoja (kuvia, musiikkia, doceja) kuin taikatempulla. Tarvitsee vain tallentaa tiedosto kansioon ja Voilá! Tallennus näkyy samaisessa kansiossa kaikkialla.

Yhtä näppärästi taikuus ei toiminutkaan N8-puhelimessa. Latasin kaksi versiota DropBoxista Ovi-kaupasta. Kummankaan sisuksiin en kuitenkaan päässyt tunnuksillani, jotka netissä toimivat sujuvasti. Tunnusten kirjoittamisen jälkeen sovellus vain lataa ja lataa ja lataa.

Seuraavaksi kokeilen Ovi Suitea.

Tällaisen peruskäyttäjänkin – siis sellaisen, jonka pääasiallinen toiminta ei suorastaan liity sosiaalisen median tai internet/kännykkä-teknologian käyttöön ja soveltamiseen – kello- ja ajatteluaikaa tuntuu menevän yhä enemmän siihen, että pystyy hyödyntämään edes kohtalaisen sujuvasti puhelintaan ja tietokonettaan.

Taidan vaatia kohtuuttomasti joustavuutta laitteilta, joita ei ole tehtykään toimimaan yksiyhteen.

iPad 2 tulee Suomeen 25.3.”

iPadettaa. Olisipa siinä puhelin- ja tekstiviestiominaisuus, niin muuta ei kai tarvitsisi.

 

Permalink

| Leave a comment  »