Rekka414

Pitkässä aluetoimikunnan kokouksessa esiteltiin monitasoista "Otso-hanketta".  Otsossa pyritään puuttumaan lapsiperheiden päihde- ja mielenterveysongelmiin hyvissä ajoin.
 
Shokeerauduin hetkeksi, kun kuulin Aviapolisessa tehtävän eniten huostaanottoja suhteutettuna asukaslukuun. Miksikö? Ehkä koska:
  • Alueelle on muuttanut lyhyessä ajassa paljon väkeä
  • Verkostot ovat kehitymättömät
  • Avoin toiminta on olematonta
  • Hyvätuloisella alueella aikuiset elävät työpainotteisesti
Onneksi Aviapolis on valittu hankkeen pilotiksi.
 
Seuraavaksi tutkailimme Vantaan kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmaa, jonka punainen lanka on nollatoleranssi:
"Liikennejärjestelmä on suunniteltava niin, ettei kenekään tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä."
 
Vantaalaisissa liikenneonnettomuuksissa ulkopaikkakuntalaisten osuus on korkea – yli puolet, mikä selittyy väylien ja kehien läpikulkuliikenteellä.
 
Kaupungissa on rakennettu jalankulku- ja pyöräteitä noin 12 km vuodessa. Kysäisin, mitä ovat mainitut  ja yleiset pyöräilijöiden "liittymäonnettomuudet". Ne ovat juuri niitä tilanteita, joita väistelen itse päivittäin: autot ajavat sivuteiltä eteen välittämättä pyöräilijöistä.
 
Huvittavana yksityiskohtana mainitsen sen, että pyörän vilkkuvaloledit ovat laittomia. Lainsäätäjälle *vink vink* vaan.
 
Vantaalla on tekeillä pyöräliikenteen suunnitteluohje, jonka pyysin aluetoimikuntaan kommentoitavaksi sen jälkeen, kun adrenaliinipiikkini tasoittui. Otin nimittäin hieman kipinää, kun pyöräilijöitä kuvailtiin "huvittavan näköisiksi alfauroksiksi". Asiatonta.
 
Pakkalan nuorisotilan avajaiset järjestetään 6.5. jolloin aluetoimikunta kerää nuorilta aloitteita (paras aloite palkitaan). Illalla kemuissa esiintyy stand up -koomikko  Ismo Leikola
 
Keskustelimme kiihkeästi Vantaan kaupunkijuhlasta, jolloin järjestetään ainakin zumbatunti Illenpuistosta sekä ohjattu
Pakkala-kierros. Muu ohjelma tarkentuu ajan kanssa.
 
 
Ympäristötalkoita lähdettiin puuhaamaan posket punaisina, mm. ehdotin, että alueen yritykset värvätään puuhaan mukaan. Lopputulema oli kuitenkin se, että tänä vuonna vasta tutkiskellaan, ja annetaan koulujen siivota perinteidensä mukaisesti. Siivousalueista laaditaan kartat. Päätös oli ihan ookoo, sillä aluekoordinaattoreiden työtaakka on jo melko pullea.
Kaikki koulut siivoavat "Hyvä kasvaa kaupungissa" -talkoissa
 
Kartanonkosken koulun vanhempainyhdistys järjestää pyöräilyturvallisuustapahtuman Fillarihulinat 12.5.2011. Aluearkkitehdin vauhdikkaita kaavaesityksiä voi seurata alueen ajankohtaisten kaavahankkeiden illassa3.5.2011.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Permalink

| Leave a comment  »