(Julkaistu Koivukylän Lähisanomissa 11.5.2011)

Eduskuntavaalit tulivat ja menivät. Suomen poliittinen kartta vaihtui ja muutoksia on ennustettu. Joka tapauksessa Suomi on haasteiden edessä muun muassa siinä, miten jakaa niukat resurssit niin, että ihmisten hyvinvointi olisi yhdenvertaista ja löytyykö tähän poliittista tahtoa.

Mutta muutoksia tapahtuu paikallisellakin tasolla. Esimerkiksi Koivulylän alueella on ollut käynnissä Tarhapuiston ja Kytöpuiston koulujen yhdistäminen. Tarhapuiston koulu lakkautetaan ja sieltä Kytöpuiston ja Päiväkummun kouluihin siirtyvät lapset aloittavat näissä kouluissa ensi syksynä.

Yhdistämistä on valmisteltu huolella ainakin mitä Kytöpuiston koulua käyvien kahden lapsen vanhemman näkökulmasta katsoo. Aikaisempien valmistelujen lisäksi tämän kevään kuluessa Tarhapuiston koululaiset saivat käydä tutustumassa Kytöpuiston kouluun ja sen nykyisiin koululaisiin. Ohjelmassa oli yhteisiä hetkiä ja toisiin tutustumista. Samoin on kysytty, ketkä ovat lasten ”parhaita kavereita” nykyisellä luokalla. Tavoitteena on, että kavereita voitaisiin laittaa samaan luokkaan, etteivät lapset joutuisi ihan kokonaan uuteen ryhmään luokkia suunniteltaessa.

Hienoa oli myös esimerkiksi tilaisuus, joka järjestettiin Kytöpuiston koulussa ensi syksynä opiskelevien lasten vanhemmille. Tilaisuudessa konsultti, entinen opettaja ja rehtori Jukka Ahonen puhui lapsen suhtautumisesta erilaisiin muutoksiin, ryhmän merkityksestä laselle ja vanhempien merkityksestä lapsen koulunkäynnin tukijoina. Mukana olivat myös aluerehtori Tapio Lahtero ja rehtori Maarit Hosio vastaamassa vanhempien kysymyksiin.

Olisi tietysti ollut hyvä, jos Tarhapuiston koulua ei olisi tarvinnut lakkauttaa, mutta tuli kuitenkin tunne, että ainakin tämä muutosasia on hanskassa!