Kiitos kaikille puoluekokouksessa mukana olleille hauskasta viikonlopusta! Ensi vuonna myös uusien jäsenien kannattaa ehdottomasti harkita mukaan lähtemistä. Puoluekokous on vuoden paras paikka kuulla innostavaa vihreää keskustelua, hienoja puheita ja huomata, kuinka hauskaa vihreää porukkaa puolueestamme löytyy joka puolelta Suomea. Viikonloppu on hieno sekoitus tiukkaa asiaa ja vapaata yhdessäoloa.

Saimme vantaalaisittain hienon edustuksen puolueen elimiin. Timon varapuheenjohtajuus oli todellinen työvoitto ja äänimäärän kohoaminen toiseksi korkeimmaksi oli upea saavutus! Timon osaamiseen luotetaan koko Suomessa, se on nyt todistettu. Parhaat onnittelut Timolle! Puoluehallituksen varajäseneksi valittiin lisäksi vantaalainen Sirpa Kauppinen.

Itse tulin valituksi jo toista kertaa puoluevaltuuskunnan varajäseneksi. Kun olen kaksi vuotta seurannut toimintaa sivusta, osaan nyt lähteä toimeen aiempaa aktiivisemmin. Ehdotankin, että me kolme vantaalaista puoluevaltuuskunnan edustajaa (Mikko Huovila varsinaisena jäsenenä Vantaalta ja Juhis Ranta Vinon varajäsenenä), avaamme aiempaa enemmän valtuuskunnassa esiintulevaa poliittista keskustelua myös Vantaan Vihreiden sähköpostilistalla ja kenties jopa isompien asioiden osalta sisäisiin keskustelutilaisuuksiin. Näin voisimme todella edustaa vantaalaista näkökulmaa puoluevaltuustossa, emmekä pohjaisi päätöksiämme vain omiin henkilökohtaisiin ajatuksiimme.

Ensimmäisiä tärkeitä päätöksiä teemmekin puoluevaltuustossa hetimiten, kun hallitusneuvottelut etenevät – niistäkin asioista raportoimme siis mahdollisuuksien mukaan myös teille Vantaan Vihreiden sähköpostilistalla.

Lista puolueen luottusmustehtäviin valituista löytyy täältä.

Riikka Åstrand