Tutkimuksissa on todettu, että taide auttaa ihmisiä viihtymään, ja pitämään huolta ympäristöstään. Moni kaipaa arkeensa iloa ja virkistystä, pysähtymistä hetkeksi valoisien ajatusten ääreen ja ohi kulkiessaan muistutusta siitä, että elämässä on vapautta ja mahdollisuuksia. Juna-asemien kautta kulkee suuri joukko vantaalaisia päivän aikana. Asemat voisivat taiteen avulla olla paikkoja, joista kaupunkilaiset voivat olla ylpeitä. Taide auttaa kiinnittymään omaan asuinympäristöön ja lisää osallisuuden tunnetta.

Me, allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Vantaankosken junaradan asemien remonttien yhteydessä tutkitaan mahdollisuus yhdistää taidetta asemille. Taide voidaan tuoda asemille hyödyntäen paikallisia toimijoita kuten kuvataidekoulua, koulujen kuvataideluokkia, paikallisia taiteilijoita ja muita asukkaita. Mikäli teokset voidaan suunnitella ajoissa, voidaan ne toteuttaa asemien pintaremontoinnin yhteydessä pienin kustannuksin. Asemien taideteokset voivat kuvata esimerkiksi paikallista elämää, matkustamista tai paikallista historiaa. Taiteen avulla Vantaa näyttäytyisi aktiivisena ja iloisena kaupunkina.

Vantaalla 20.6.2011

Anniina Kostilainen