Vantaan koulu- ja laitosruokailun annoksen yksittäishintaa ei ole nostettu useaan vuoteen, vaikka raaka-aine-, kuljetus- ja palkkakustannukset ovat nousseet merkittävästi. Vihreän valtuustoryhmän mielestä tämä kehitys ei ole kestävällä pohjalla.

-Ruoan hinta on noussut muutamana viime vuotena huikeasti, mutta koulu- ja päiväkotiruokaan ei ole Vantaan budjeteissa määritelty riittävästi lisää rahaa. Tämä on johtanut siihen, että ruoka ostetaan sieltä mistä sen halvimmalla saa – laadusta ei niin väliä ole, toteaa Sini Alén. Esimerkiksi kalakeitossa on niin vähän kalaa, että sitä pitäisi kutsua kalalla maustetuksi perunakeitoksi.

Vihreä valtuustoryhmä on huolestunut siitä, että kustannusten nousuun on vastattu toimintaa voimakkaasti tehostamalla. Ruokalistoihin on jouduttu puuttumaan siinä määrin, että ravintoarvosuositusten täyttäminen alkaa olla mahdotonta.

-Ruoan laadun heikkenemisestä kärsii ennen kaikkea asiakaskunta eli lapset ja nuoret. Ruuan on oltava maukasta, jotta lapset syövät oikeaa ruokaa koulussa, huomauttaa Maria Saarivuo.

Jotta ruoka saataisiin laadukkaaksi ja jotta sitä olisi riittävästi, tarvitaan ateriapalveluihin lisärahaa vähintään 1,5 miljoonaa. Vihreän valtuustoryhmän mielestä tämä on välttämätön panostus palveluun, jolla on kiistaton ja ratkaiseva merkitys kaupunkimme lasten ja nuorten hyvinvoinnille.

– Lisäpanostukset ateriapalveluihin ovat välttämättömiä jo pelkästään kaupungin väkiluvun kasvun vuoksi, summaa Saarivuo.

Vantaan vihreän valtuustoryhmän puolesta

Maria Saarivuo, 2.varapuheenjohtaja

Sini Alén, kaupunginvaltuutettu