Presidentinvaalit pidetään 20 viikon kuluttua. Pekka Haavisto on vihreiden asettama ja kansanliikkeen tukema ehdokas. Olemme nähneet jo nyt, että Haavisto saa tukea yli puoluerajojen ja myös politiikan ulkopuolelta.

Presidentinvaali on henkilövaali ja Pekka Haavisto on tunnetusti erittäin pätevä presidentin vaativaan tehtävään. Ehdokkaamme on paitsi ulkopolitiikan asiantuntija myös persoonana sillanrakentaja. Siksi olemme kunnianhimoisia: tavoitteena on toinen sija ensimmäisellä kierroksella ja välitavoitteena kaksinumeroinen kannatus lokakuun loppuun mennessä.

Teidän avullanne tavoite on mahdollista saavuttaa. It’s doing time!

Voit osallistua kampanjaan seuraavilla tavoilla:

1. Kerää sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita

Kerää tukijoiden sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita suoraan www.haavisto2012.fi -sivulle. Lähetämme sähköpostilla uutiskirjeitä ja toimintakehotuksia. Soitamme kampanjan loppusuoralla ja kutsumme henkilökohtaisesti mukaan vaalitilaisuuksiin ja toimintaan.

Yhteystietoja voi kerätä helposti kahdella tavalla: lähetä viestejä, joissa on linkki www.haavisto2012.fi -sivulle tai mene läppärin kanssa toritapahtumaan, kävelykadulle, kokouksiin ja kohtaa ihmisiä kasvotusten. Muista pyytää myös kaverisi ja sukulaisesi mukaan!

2. Levitä Haavisto-viestiä sosiaalisessa mediassa

Haavisto esiintyy miltei päivittäin mediassa ja vierailee jatkuvasti eri puolilla Suomea. Haaviston tekemisiä ja sanomisia kommentoidaan netin keskustelupalstoilla. Ota sosiaalinen media haltuun ja levitä uutisia, kuvia, klippejä ja osallistu aktiivisesti keskusteluihin. Korjaa virheellisiä väittämiä, levitä oikeaa tietoa. Muistuta keskusteluissa siitä, että vaalit eivät ole Niinistön ja Lipposen kaksinkamppailu vaan meillä on erinomainen vaihtoehto. Tee Haavistosta tunnettu siellä missä häntä ei vielä tunneta.

Tykkää ”Pekka Haavisto presidentiksi 2012” -Facebook-sivusta
http://www.facebook.com/haavisto2012 ja kehota kavereita tykkäämään myös. Seuraa www.haavisto2012.fi -sivujen päivittymistä ja levitä uutisia (sivuja rakennetaan ja valmista tulee parin viikon sisällä. Ensin suomeksi ja pian myös ruotsiksi).

3. Kerää rahaa

Pyydä Haaviston tukijoilta lahjoituksia. Älä unohda alueesi yrityksiä ja yhteisöjä vaikka painopiste Haaviston kampanjan rahoituksessa on kerätä pieniä lahjoituksia suurelta joukolta. Noudatamme vaalirahoituksessa avoimuutta ja julkaisemme tiedot lahjoituksista kuukausittain jo kampanjan aikana.

Lahjoita: http://www.vihreat.fi/lahjoita/haavisto

Sopivalla hetkellä rummutamme rahankeräystä kaiken viestinnän kärkenä. Sopiva hetki koittaa kun kampanjassa ja julkisessa kommentoinnissa on paras myötätuuli. Lahjoittaa voi kuitenkin jo nyt!

4. Järjestä Haavisto-tupperware

Haavisto-tupperware on kotona, omille ystäville järjestetty tilaisuus. Muovikipon sijaan esittelyssä on oma suosikki presidentiksi. Kutsu ystäviä, työkavereita tai tuttavia harrastusten parista kotiisi, kokkaa pientä purtavaa ja esittele presidenttiehdokas Haavisto. Kerää kiinnostuneiden yhteystiedot talteen, pistä kolehti kiertämään.

www.haavisto2012.fi -sivuilla julkaistaan pian video ”Näin järjestät Haavisto-tupperwaren” sekä muuta tausta-aineistoa.

5. Valmistaudu järjestämään Haavisto-klubi

Haavisto-klubi on ravintolassa, kauppakeskuksen lavalla, kulttuuritalolla tms. helposti lähestyttävässä paikassa järjestetty yleisö/keskustelutilaisuus, johon voi sisältyä myös musiikkia tai muuta kulttuuriohjelmaa. Kampanjan loppusuoralla järjestämme eri puolilla Suomea Haavisto-klubeja. Kampanjatiimi ehdottaa paikkakunnille sopivia päiviä. Aloita valmistautuminen jo nyt:

– Etsi sopivan kokoinen paikka johon on helppo tulla. Hyvä tila on sellainen, joka näyttää täydeltä jo kun siellä on 30-50 ihmistä.

– Ota vastaan kampanjatiimin ehdotus ajankohdasta ja esiintyjistä tai ehdota esiintyjiä, jotka voit rekrytoida mukaan.

– Tee tiedotussuunnitelma. Mieti kuinka tavoitat riittävän määrän ihmisiä, jotta tila varmasti täyttyy. Tee lista kutsuttavista. Kutsu henkilökohtaisesti, älä luota pelkkään ilmoitteluun. Kutsu myös paikalliset mediat henkilökohtaisesti.

Haaviston kalenteri täyttyy kovaa vauhtia, mutta kampanjatiimi huolehtii, että Haavisto kiertää maata mahdollisimman tasapuolisesti. Hyvä kiertuekalenteri syntyy kampanjatiimin ja paikallisten vihreiden saumattomalla yhteistyöllä. Rakennamme täysipainoisia vierailupäiviä kun Haavisto matkaa Helsingin ulkopuolella: samana päivänä voi olla erilaisia, eri tahojen järjestämiä tilaisuuksia ja aina haluaisimme Haaviston tapaavan myös paikallista mediaa.

6. Muuta

Jos kaipaat tsemppausta kutsu Kirsi Ojansuu (kirsi.ojansuu63@gmail.com) kertomaan Haavistosta tai Riikka Kämppi kertomaan kampanjasta (riikka.kamppi@haavisto2012.fi). Lataa Haaviston pressikuva tai julisteita:
http://dl.dropbox.com/u/39198384/Haavisto_50x70_julisteet_HR.pdf.

Tervetuloa mukaan tekemään Haavistosta presidentti 2012! Tätä viestiä saa vapaasti kopioida ja levittää!

Terveisin Panu Laturi & Riikka Kämppi

Lisätietoja:
– puoluesihteeri Panu Laturi (puh. 050 5208337, panu.laturi@vihreat.fi) – Haavisto presidentiksi 2012 -kampanjapäällikkö Riikka Kämppi
(puh. 040 5729733, riikka.kamppi@haavisto2012.fi)

”Olen aina uskonut maailman muuttuvan kun sitä muutetaan. Ihmeitä tapahtuu, kun niitä tehdään. ” – Pekka Haavisto 8.6.2011


Riikka Kämppi
puh. 040 572 9733
kampanjapäällikkö
Haavisto presidentiksi 2012