Koko menneen kesän ja alkusyksyn julkisuudessa velloivat puheet siitä, voiko toukokuussa Vantaan kaupunginjohtajaksi valittu Jukka Peltomäki jatkaa tehtävässään. Peltomäki erosi virasta 19.9.2011.

On ollut Forma-Futura –tapaus, Peltomäen naissuhteet, kokoomukselle epämieluisat Peltomäen näkökulmat Helsingin ja Vantaan yhdistämisestä ja Östersundomin rakentamisesta. Kaikkia ulottuvuuksia, mitä tapahtuneen kulkuun liittyy, tuskin on edes kerrottu avoimesti julkisuuteen.

Julkisuuteen annettiin myös kuva poliittisesti yksimielisestä näkökannasta, ettei Jukka Peltomäellä ole edellytyksiä toimia kaupunginjohtajana. Näinhän asia ei ollut, päätös oli kokoomuksen ja SDP:n yhteinen neuvottelutulos, siinä ei juuri muita kuunneltu.

Sirkuksia tarvitaan kulttuurin puolesta ja mielenvirkistykseen. Olen käynyt viime vuosina useasti lasteni kanssa sirkuksessa. Kuluneena kesänä vein taas lapseni sirkukseen ajatellen, että lapset saavat elämyksiä, vaikken itse välittänyt sen kummemmin. Yllätyksekseni nautin esityksistä, erityisesti taitavan jonglöörin numerosta. Jonglööri aloitti muutamalla pallolla ja palloja lisättiin esityksen vaikeutuessa sitä mukaa. Siinä jonglööri sitten teki taitavasti erilaisia kuvioita palloilla heitellen ja ohjaillen niitä muun muassa selän kautta. Yksi huti tuli, mutta se ei kokonaisuutta haitannut. Uusi pallo avustajan turvin tilalle ja esitys jatkui. Yleisö oli haltioissaan.

Vantaan kaupungin kaupunginjohtaja-tapauksessa kuviot ovat sen sijaan olleet sekaisin mennen tullen, huteja on tullut enemmän kuin osumia. Kun kaupunginjohtajaa valitaan, selvitettäköön taloudelliset sidonnaisuudet ja varmistettakoon myös muut tekijät etukäteen perin juurin niin, ettei spekulointeihin tarvitse lähteä ja tapahtuman anneta kehittyä vastenmieliseksi näytelmäksi. Poliittista sirkuspelleilyä ei tarvita.