Talvella kosketusnäytöllisen kännyn käyttö on näppejä jäätävää. Kännykän orjattarena ohjelmoin pakkasellakin vähintään Spotifyn ja Endomondon käyntiin. Joskus pitää näpytellä enemmänkin. Se on kohmeisilla sormilla hidasta ja näpelöintivirheitä lisäävää. Hanskojen poisotto/takaisinlaittaminen lisää sellaista turhauttavaa säätämistä, mitä pyrin jatkuvasti vähentämään. 

Sormenpäättömillä pyöräilyhanskoilla on pärjännyt tähän saakka. Kohta ei enää.

Kosketusnäyttöhanskoja on jo olemassa. Kiva juttu. Loihdin mielessäni James Bond -tyyliset ”puikkokintaat”, joissa nappia painamalla työntyisi ulos sellaiset kumipintaiset puikot, joilla näpyttely sujuisi hanskat kourissa.

Pyörä on siis jo keksitty, joten hassutus sikseen. Kosketusnäyttöhanskat ovat kuitenkin vielä ”lapsenkengissä” ja lisäksi hävyttömän hintaisia. Muutenkin kännykän kylmäkäyttö vaatisi tuotekehittelijöiltä lisämielikuvitusta. Koostan tähän Twitteristä saamiani hauskojakin vinkkejä linkkeineen:

Tarvisin talvihanskat, joilla voi näpytellä kosketusnäyttöä. Onko keksitty jo?

Lisäksi ihmettelin, miksi Ylästöntien suojateiden valkoinen maali on nyrhitty irti keskeltä. Ensiksi ajattelin, että kyseessä on vantaalainen säästösyy: aletaan käyttää vähemmän suojatiemaalia. Mutta ei:  ”Ne on pyöräteiden jatkeita, jolloin tien yli saa ajaa fillarilla. Jos viivoitus on yhtenäinen, pitää taluttaa.”

Permalink

| Leave a comment  »