SISÄLTÖ
– Puhiksen palsta: Konsultoidaan toisiamme
– Haaviston kampanjaa Vantaalla ja pääkaupunkiseudulla
– Valtuustoryhmä tyytyväinen vuoden 2012 talousarvioon
– Vielä ehtii presidentinvaalin toimitsijaksi
– Vavilaisena olet vakuutettu

Konsultoidaan toisiamme

Hierojani kertoi selkääni möyhiessään kauhukertomusta hänen ahkerasti käyttämänsä vantaalaisen ulkoilualueen pieleen menneestä projektista, johon oli tuhlattu kymmeniä tuhansia euroja. Rahat oli käytetty epäkelpoihin rakennelmiin ja konsulttien työhön, jota ei lopulta lainkaan hyödynnetty. Onneksi olin hierontapöydällä kasvot lattiaan päin. Ei ole mukavaa kuunnella olleensa lautakunnassa tekemässä päätöksiä, jotka ovat päättyneet niin onnettomiin tuloksiin. Hierojalla ei ollut aavistustakaan, että liityin asiaan jotenkin. Eikä kauheasti tehnyt mieli siinä tilanteessa sitä alkaa suuremmin mainostamaankaan.

Kunnallinen vaikuttaminen ei monesti ole kovin glamöröösiä touhua. Hommaa kun hoitaa varsinaisen päivätyön ja perheen pyörittämisen ohessa, on harvalla aikaa ottaa selvää päätökseen tulevista asioista siinä mittakaavassa kuin olisi tarpeen. Hierojani päivitteli asiaa tavallisen kuntalaisen näkökulmasta: ”…ja siellä ne porhot tekee päätöksiä käymättä koskaan itse edes paikan päällä katsomassa mistä on kyse.” Pakko se on myöntää: olemme monesti aivan liikaa virkamiesten pyöritettävissä. Mutta toisaalta, tämä nyt vaan on suomalaisen kunnallisen demokratian toimintamalli. Näissä puitteissa ja näin ison kaupungin kyseessä ollessa olisi vaikea  toimia kovin paljon paremminkaan.

Me vihreät voisimme kuitenkin auttaa tässä toisiamme. Ihan konkreettisesti asioista voisi keskustella vielä nykyistä enemmän vavi -listalla. Kun valtuustossa, lautakunnassa tai muussa instanssissa tulee esille asia, josta joku muu voisi tietää edustajaa enemmän, voisi asiasta kysyä jo etukäteen vavi-listalla.

Hienoa olisi, jos meillä olisi esimerkiksi Facebook –sivu, jonka kautta saavuttaisimme nykyistä enemmä vantaalaisen elämän asiantuntijoita, kaikenlaisia vantaalaisia ihmisiä. Esimerkiksi näitä kysymyksiä olisin its halunnut kysyä oman lautakunnanjäsenyyteni aikana: ”Pitäisikö Hiekkaharjun nuorisotalo rempata vai etsi kokonaan uusi tila?” ”Pitäisikö Aikuisopiston liikunta siirtää liikuntapalveluiden hoidettavaksi?” ”Kuka olisi hyv Vantaa-palkinnon saaja tänä vuonna?” Ja kuten tänään opin: ”Miten Bjursin ulkoilualuetta pitäisi (tai olisi pitänyt kehittää?” Parhaat ja edullisimmat konsultit ovat käyttäjät itse.

Erityisen tärkeää meidän olisi saada uusia kontakteja ja kuulla näiden konsulttien mietteitä ensi vuonna, ku kunnallisvaalit kolkuttelevat ovella. Mietitään yhdessä uusia tapoja saavuttaa ihmisiä, kun tavataan
lauantaina pikkujoulujen merkeissä! Tervetuloa kaikki!

Riikka Åstrand
puheenjohtaja

Haaviston kampanjaa Vantaalla ja pääkaupunkiseudulla

PINSSITALKOOT PUOLUETOIMISTOLLA

Puoluetoimistolla järjestetään pinssitalkoot 29.11. ja 13.12. klo 16:30-18. Luvassa kampanjan viimeisimmät kuulumiset,suunnittelua tulevasta ja mukavaa askartelua. Mukaan voi ilmoittautua täältä:
http://www.doodle.com/tyu84xevsfqpxgi3

Talkoista voi ottaa samalla  pinssejä mukaan ja jakaa niitä eteenpäin. Pinssit ovat menneet todella hyvin kaupaksi ja niitä alkaa vähitellen näkymään myös Vantaan katukuvassa.

Puoluetoimiston osoite: Fredrikinkatu 33 A 2.krs

Pinssejä on jaossa Vavin pikkujouluissa ja muissa vaalitapahtumissa. Voit myös tilata niitä pienen määrän maksutta postitse. Tilaukset tuomas.rinne(a)vantaanvihreat.fi.

ESITTEIDEN JAKAMISTA

Pekasta on aukeaman juttu Vantaan Vihreiden lehdessä. Lehdestä on otettu 30 000 kappaleen painos ja sitä on jaettu kotitalouksiin eri puolella Vantaata. Lehteä on vielä jonkin verran jäljellä ja jos esim. omaan postiluukkuusi ei ole lehteä vielä tullut, niin voimme toimittaa nipun jakelua varten.

Lehden sähköinen versio löytyy täältä.

15.12. jälkeen tulee painosta myös Pekan flaijeri käsijakelua varten. Sitä tullaan jakamaan jo joulukuussa ainakin Tikkuraitilla ja Pekan pääratakierroksella

VAALITAPAHTUMIA VANTAALLA

7.12. Elävien poliittikojen iltaa Myyrmäessä Cafe-Bar Lunassa. Pekka on alustamassa ja keskustelemassa metropolista ja lähidemokratiasta.

17.12 Haavisto kiertue pääradalla
Kiertue alkaa Vantaalta ja siirtyy pohjoisen suuntaan. Tarkemmat tiedot tapahtumapaikoista tiedotetaan myöhemmin Vantaan Vihreiden sivuilla. Todennäköisesti lähdetään liikkeelle Tikkurilan Cafe Boullionista ja järkätään tempaus myös Koivukylän tai Korson asemilla.

11.1.2012 klo 9.30 – 13.15 Presidenttitori –tapahtuma Martinlaakson lukiossa. Tähän tapahtumaan tarvitsemme päivystäjiä jakamaan flaikkuja ja Pekan rintanappeja. Lisätietoja tapahtumasta on luvassa myöhemmin, mutta tapahtuma kannattaa jo merkata kalenteriin.

Tammikuulle on suunnitteilla mm. feissaustempauksia
juna-asemilla.

KANNATUSTUOTTEET JA TUKIKONSERTTI

– tilaa kannatustuotteita verkkokaupasta.
– osta lippuja Tavastian konserttiin Tiketistä.
– Tavastia-keikan julisteita voi levittää A4-kokoisina koko Uudenmaan alueelle. Julisteen voit tulostaa osoitteesta: http://haavisto2012.fi/content/uploads/2011/11/haavisto_tavastia-50x70_low5.pdf

Valtuustoryhmä tyytyväinen vuoden 2012 talousarvioon

Vantaan vuoden 2012 talousarvioneuvottelut ovat takana. Vihreä valtuustoryhmä on tyytyväinen neuvotteluiden lopputulokseen.

Mieluisin saavutus valtuustoryhmälle on lisäpanostus ateriapalveluihin. Lisärahalla estetään osaltaan koulu- ja laitosruoan laadun heikkemistä ja turvataan samalla lähi- ja luomuruoan käyttö ateriapalveluissa.

– Kotimaisen ja puhtaan kouluruoan tarjoaminen on tärkeä asia kasvaville sukupolville. Ruoka ja siihen liittyvä kasvatus on myös hyvä esimerkki ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta, valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen toteaa.

Vihreiden esityksestä lisärahaa saatiin myös yhteiskunnallisesti merkittävää työtä tekevien yhdistysten avustuksiin ja etsivään nuorisotyöhön internetissä. Lisätuella turvataan mm. monikulttuurista työtä tekevien yhdistysten rahoitus Vantaalla.

-Tuleville vuosille jäi tavoiteltavaksi, että resursseja suunnattaisiin enemmän niille alueille, joilla ilmenee alueellista syrjäytymistä, valtuuston 2. varapuheenjohtaja, Leena Korhonen muistuttaa.

Suurin pettymys valtuustoryhmälle on tahtotilan puute kaupungin ilmastopolitiikassa. Kansalaislähtöisesti tehtävään ilmastotyöhön esitetty 150 000 euroa ei saanut tukea valtuuston enemmistöltä.

– Ilmastotekojen lisäksi kyse on puhtaasta rahasta. Vantaalla ei ole varaa jättää yhtään ilmeistä säästökohdetta hyödyntämättä. Taloussuunnitelmakauden tavoitteisiin saatiin lisättyä kirjaus energiatehokkuuden parantamisesta ja jätteiden synnyn vähentämisestä. Toivottavasti toimialat ottavat tavoitteen vakavasti, toivoo Kostilainen .

Vielä ehtii presidentinvaalin toimitsijaksi

Presidentinvaalin vaalilautakuntiin tarvitaan vaalisunnuntaiksi 22.1.2012 ja mahdolliselle toiselle vaalipäivälle 5.2. luotettavia kansalaisia toimimaan äänestysvirkailijoina ja -avustajina ja varajäseninä. Paikkasi vaalituloksen luotettavuuden varmistajana on tärkeä.

Työstä maksetaan palkkio lautakunnan jäsenelle 200 €/päivä ja puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle 250 €/päivä. Myös varajäsenet saavat kutsun vaalipäiväksi. Puheenjohtajaksi voi hakea jos on ollut aiemmin töissä vaalilautakunnassa. Palkkiosta vähennetään Vantaan Vihreiden luottamushenkilömaksu 25 % ja normaalit verot.

Ilmoittaudu ripeästi toiminnanjohtajalle (tuomas.rinne(a)vantaanvihreat.fi tai 050-5587 128).

Vapaat vaalilautakuntapaikat: Pähkinärinne, Myyrmäki, Kilteri, Kaivoksela (varapj, ei uusille jäsenille), Askisto, Laajavuoren koulu, Hakkila, Kuusikon koulu, Asola, Metsola, Hakunila, Rajakylä

Vapaa vaalitoimikuntapaikka (nainen)

Vavilaisena olet vakuutettu

Vavilla on vakuutus vapaaehtoistyöntekiköitä varten. Vakuutus korvaa hoitokulut tapaturmaa kohti 3500 euroon asti ilman omavastuuosuutta.

Jos sinulle sattuu tapaturma vaalimökillä puuhaillessa, telttaa pystyttäessä tai pikkujouluissa riisipadan äärellä, niin ota yhteys toiminnanjohtajaan.