Pekka Haavisto alustaa Anna mun kaikki kestää – Sovinnon kirjasta Cafe Boullionissa (Asematie 2) lauantaina 17.12. klo 10.30 alkaen. Alustuksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä kirjan aihepiiriin liittyen. Tilaisuudesta voi hankkia oman kappaleen kirjasta omistuskirjoituksella hintaan 25€.

Tilaisuudessa on kahvi- ja teetarjoilu.

Anna mun kaikki kestää

On harhaluuloa, että aktiivinen kuunteleminen olisi helppoa. Se ei ole vain sitä, että itse lakkaa olemasta äänessä. Kaikkien neuvottelujen ensimmäinen askel on taito pysähtyä ottamaan toisen viesti vastaan.

Vasta sen jälkeen voidaan edetä sovittelun seuraavaan vaiheeseen – osapuolten väliseen luottamukseen. Luottamusta ei voi opetella kirjoista. Se saavutetaan tekemällä kotitehtävät ja tarvittava jalkatyö: käydään kylässä, puhutaan puhelimessa, kerrotaan tarinoita.

Sovinto ei synny helpolla, mutta toidolla ja sinnikkyydellä se on rakennettavissa. Näistä taidoista Pekka Haaviston kirja kertoo. ”Rauha on niin iso kala, että sitä kannattaa onkia, vaikka ei heti nappaisikaan.