SISÄLTÖ
– Puhiksen palsta
– Keskustelua vihreistä periaatteista
– Osallistu Vihreä Vantaa -lehden tekoon
– Hae Vihreä vaikuttaja kurssille
– Kevätkokouksessa valitaan lisää ehdokkaita – minustako ehdokas?
– Muista jäsenmaksu
– Kilpailu: keksi slogan siltabanderolliin!
– Ehdokkaaksi HOK-Elannon vaaleihin

Puhiksen palsta

Presidentinvaalit jättivät sisälleni lämpimän, kiitollisen tunteen. Kokemus, jonka jaoimme tiiviisti yhdessä tuhansien muiden kanssa, antoi voimaa, joka kestää pitkään. Ihmisten into, vaikuttamisen halu ja yhteishenki olivat jotain sellaista, jonka merkitys on paljon laajempi kuin itse vaalin. Lopulta itse vaalin tulos ei merkinnyt enää paljonkaan, Haaviston kampanja itsessään oli käsittämätön positiivisen, osallistuvan ja yhteisöllisen, toisistaan välittävän Suomen voitto.

Symbolisesti miljoonan äänen rajan ylittäminen oli silti mahtava saavutus. Vaikka vihreät puolueena eivät olleet presidentinvaalikamppailussa vahvasti esillä, Pekka Haavisto edustaa kuitenkin niitä syvimpiä vihreitä arvoja, joiden eteen työskentelemme myös Vantaan vihreissä. Siten jokainen ääni Pekalle on ollut välttämättä myös ääni näiden arvojen puolesta. Vaali osoitti, että vantaalaisista 40% on näiden meidän edustamiemme arvojen takana. Vielä puoli vuotta sitten tällainen tulos tuntui sen hetkisessä ilmapiirissä täysin mahdottomalta ajatukselta, nyt se on totta.

Yksi suurimpia ilon aiheita on mielestäni Pekan sovittelevan toimintatavan riemuvoitto. Toivon, että myös Vihreässä puolueessa vastakkainasettelujen aika on ohi ja paneudumme ottamaan huomioon myös toisenlaisista lähtökohdista ponnistelevat ja vastakkaista mieltä olevat. Tämä toimintatapa ohjatkoon meitä niin politiikassa kuin muussakin elämässä. MPT- Mitä Pekka tekisi? Yritän pitää tämän ohjeen mielessä aina kun tekee mieli provosoitua tai osoittaa toista syyttävällä sormella.

Vantaan vihreissä toivoisin iloisen presidentinvaalikampanjan jatkuvan aiempaa aktiivisemman toiminnan, erityisesti matalan kynnyksen toiminnan järjestämisenä. Puolen vuoden kuluttua olemme jo hyvin lähellä kunnallisvaaleja. Siksikin olisi hyvä napata kiinni tästä nosteesta ja jatkaa hyvällä sykkeellä aktiivista toimintaa syksyyn asti. Mietittehän alayhdistyksissä sopivia Vihreiden kahviloiden aiheita, keksitte tapahtumia tai pienimuotoisia tempauksia. Tarjotaan ihmisille tekemistä, keskustelumahdollisuutta, yhdessäoloa. Itse voin tulla auttamaan kevään mittaan esimerkiksi Kirppusirkus-tapahtuman järjestämisessä eri puolille kaupunkia, jos vain tiloja ja organisointi-intoa paikallisesti löytyy.

Lähes puolet vantaalaisista on nyt äänestänyt ainakin kerran vihreää ehdokasta. Tämä on hieno pohja kunnallisvaaleja ajatellen. Suoraan se ei siirry kunnallisvaalitulokseen, mutta jatkamalla positiivista, välittävää asennetta, voidaan saavuttaa paljon. Ja lopulta, edes poliittisessa puolueessa vaalit eivät ole se maailman tärkein asia, vaan nimenomaan se positiivinen, välittävä ote. Pidetään siitä kiinni.

Keskustelua vihreistä periaatteista

Puolueen strategian mukaan uusi periaateohjelma on tarkoitus hyväksyä tämän kevään puoluekokouksessa. Strategiassa linjataan myös siitä, että ohjelma on aiempaa vahvemmin vain arvoihin ja periaatteisiin keskittyvä jättäen konkreettiset tavoitteet neljän vuoden välein hyväksyttävään poliittiseen ohjelmaan. Periaateohjelma on voimassa kahdeksan vuotta. Vantaan Vihreät järjestää tapahtumia periaateohjelman valmistelun puitteissa.

12.2. Mitä Vihreys on? -kahvilassa oman mielipiteensä vihreydestä kertovat Tuija Brax ja Timo Juurikkala. Puheenvuorojen jälkeen keskustellaan vihreydestä ja vihreiden periaatteista. Tapahtuma on osa vihreiden periaateohjelman valmistelua. Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 12.2. Cafe Bouillonissa (Asematie 1) klo 16-18. Tarjolla kahvia, teetä ja marjapiirakkaa.

Keskustelutilaisuus periaateohjelmasta järjestetään 4.3. Mukana keskustelemassa ovat ainakin puoluesihteeri Panu Laturi ja Vihreän Langan päätoimittaja Juha Honkonen. Myös periaateohjelmaa valmistelleesta työryhmästä tulee tilaisuuteen alustaja. Tapahtuma järjestetään Tikkurilassa Vantaan NIceheartsin tiloissa (Unikkotie 2 C). Tervetuloa keskustelemaan ja kommentoimaan!

Periaateohjelman uusin versio löytyy blogista.

Osallistu Vihreä Vantaa -lehden tekoon

Huhtikuussa julkaistavaan Vihreä Vantaa –lehteen kaivataan juttuideoita, kirjoittajia ja valokuvaajia.Kirjoittajia pyydämme ilmoittautumaan sähköpostitse (tuomas.rinne@vantaanvihreat.fi) viimeistään 20.2. mennessä. Lehden teosta ei makseta palkkioita, eli luvassa ainoastaan mainetta ja kunniaa.

Suurin osa kirjoituksista mahtunee lehteen, joten nyt rohkeasti kirjoittamaan.

Vihreä Vantaa -lehden edellistä numeroa voit käydä lukemassa täältä.

Hae Vihreä vaikuttaja kurssille

Vantaan Vihreät maksaa osallistumisen Vihreä Vaikuttaja –kurssille kahdelle jäsenmaksun maksaneelle jäsenelle. Lähetä vapaamuotoinen kurssihakemus sähköpostitse (tuomas.rinne@vantaanvihreat.f) 29.2. mennessä.

Lisätietoja tästä erinomaisesta kurssista löytyy puolueen sivuilta

Kevätkokouksessa valitaan lisää ehdokkaita – minustako ehdokas?

Vantaan Vihreät asettaa syksyn kuntavaaleihin täyden 100 ehdokkaan listan. Seuraavan kerran ehdokkaita valitaan kevätkokouksessa 31.3. puoluetoimistolla (Fredrikinkatu 33 A). Lisätietoja ehdokkuudesta voit kysyä toiminnanjohtajalta tai vaikkapa kaupunginvaltuutetuilta.

Vihreä sivistys- ja opintokeskus ja Vavi järjestävät keväällä paljon vaalikoulutuksia. Vision koulutuskalenteriin on merkitty jo iso määrä tulevia koulutuksia.

Syyskokouksessa valitut ehdokkaat löytyvät täältä.

Muista jäsenmaksu

Vihreän Langan juhlanumero julkaistaan 24.2. Varmistat juhlanumeron saannin maksamalla jäsenmaksun ripeästi. Voit maksaa jäsenmaksun oheisen linkin kautta http://www.vihreat.fi/liity-jaseneksi

Kilpailu: keksi slogan siltabanderolliin!

Vavi uusii siltabanderollejaan. Järjestämme slogankilpailun, jonka voittajalle on luvassa mainetta ja kunniaa sekä 50 euron lahjakortti Ruohonjuureen. Voittanut slogan tulee näkymään katukuvassa vaalien aikaan!

Lähetä ehdotuksesti sähköpostitse osoitteeseen tuomas.rinne@vantaanvihreat.fi 29.2 mennessä!

Ehdokkaaksi HOK-Elannon vaaleihin

Ensi toukokuussa HOK-Elannon vaaleissa valitaan 60 edustajiston jäsentä
ja yhtä monta varajäsentä vuosiksi 2012 – 2016.

Ehdokasasettelu on käynnissä vielä helmikuun ajan. Tavoitteena on koota
mahdollisimman paljon vihreitä ehdokkaita. Kaikki muutkin puolueet
asettavat yhden tai useampia ehdokaslistoja, joten tämä on myös
vihreille näkymisen paikka.

Ehdokkuus edellyttää, että ehdokas on hyväksytty HOK- Elannon jäseneksi
viimeistään 31.12.2011, ja on täyttänyt 18 vuotta vaalin alkaessa 2.5.2012.
Ilmoittaudu nyt ehdokkaaksi linkistä http://bit.ly/n6yhmG
Tämä on hyvä tapa näkyä vaikkapa syksyn kunnallisvaaleja ajatellen.

Edustajiston kautta voit olla vaikuttamassa suurimman osuuskaupan
toimintaan. Edustajiston suurimpina ryhminä ovat kokoomus ja
sosiaalidemokraatit. Vihreilä on kymmenen prosentin edustus. Tämä osuus
on nostettavissa vaikkapa kaksinkertaiseksi aktiivisella
vaalikampanjoinnilla. Vihreillä on ollut myös kaksi paikkaa
hallintoneuvostossa.

Ehdokasasettelu päättyy 3.2.