”Kovin pitkälle ei vie

ainoakaan tie

ei mietiskelyn eikä toiminnan,” kirjoitti Pentti Saarikoski.

Hieman samalta tuntuu näin vantaalaisena kunnallispoliitikkona. Tulee vähintäänkin jakautunut tunne kun taisteleva työväenluokka SDP uhkailee Kokoomusta veronkorotuksella ja toteaa heti perään, ettei me tosissaan oltu. Haluttiin vaan varmistaa, että nämä kaksi lähikoulua lakkautetaan.

 Hyvä taloudenpito on laadukkaiden palveluiden perusta. Hyvää taloudenpitoa ei kuitenkaan ole ensin ottaa lainaa Kehä III:n remonttiin, Kehärataan ja Marja-Vantaan rakentamiseen ja sen jälkeen panikoida velkaantumisesta.

 Keskiverto vantaalainen on espoolaista pienituloisempi, sairaampi ja matalammin koulutettu. Kaupunkimme väkiluku kasvaa 2000lla vuodessa ja samaan aikaan yhä suurempi osa vantaalaisista vanhenee.

 Leikata pitää, mutta todellista hyvää taloudenpitoa olisi tunnustaa, ettei vain leikkaamalla pitkälle pötkitä.

 Vantaa tarvitsee metropolihallintoa. Kuntien välinen vääristynyt kilpailu hyvistä veronmaksajista on jättänyt meidät vaille kunnollista pohjaa jolle rakentaa.

Vahva ja demokraattisesti valittu metropolihallinto on ainoa oikeudenmukainen tapa rakentaa kestävää pääkaupunkiseutua. Hyvät palvelut kuuluvat kaikille suomalaisille.