Esitän ryhdyttäväksi pikaisiin toimenpiteisiin Tikkurilaan rakennettavien jäähallien rahoituksen, toteutusmallien ja yhteistyötahojen selvittämiseksi.

Taustaa lyhyesti:
Kaupunginvaltuusto hyväksyi 18.11.2013 kaavamuutoksen, joka mahdollistaa kaksirataisen jäähallin rakentamisen Tikkurilan urheilupuiston alueelle. Lisäksi Vapaa-ajan lautakunta päivitti 11.6.2013 liikuntapaikkasuunnitelman, jossa todettiin jäähalliolosuhteiden toteuttamisen olevan liikuntayhtiöiden rakentamishankkeiden kärjessä.

Perustelut:
Jääolosuhteen puute asettaa rajoituksia seuratoiminnan kehittymiselle ja sen myötä lasten ja nuorten mieleisen liikuntaharrastuksen tukemiselle. Seurat eivät tällä hetkellä pysty perustamaan niin montaa joukkuetta, kuin olisi kysyntää, jääolosuhteen puuttumisen takia. Lisäksi useat vantaalaiset joukkueet joutuvat säännöllisesti harrastamaan naapurikunnissa. Nykyinen tilanne on kestämätön.

Jäähallien rakentaminen on pitkällä aikavälillä kaupungille kannattava investointi.

Me, allekirjoittaneet toivomme kaupungilta aktiivista otetta ja vahvempaa roolia rahoitusneuvotteluissa tilanteen ratkaisemiseksi.