Vantaan Vihreä valtuustoryhmä iloitsee kaupunginvaltuuston 20.10. tekemästä päätöksestä hakea Reilun kaupan kaupungin arvonimeä. Vihreät esittivät jo vuonna 2004 Reilun kaupan tuotteisiin siirtymistä kaupungin omissa tilaisuuksissa.

Vuonna 2004 aloitteen Reilusta kaupasta tehnyt vihreä valtuutettu Sini Alén perusteli aikanaan aloitetta kertomalla, että Reilun kaupan kahvinpoimijoiden lapset pääsevät kouluun, kun taas tavallisen kahvin poimijoiden lapset ovat lapsityövoimaa kahviplantaaseilla.

– Vuonna 2004 minulle kommentoitiin valtuustokeskustelussa, ettei meillä ole varaa kaiken maailman köyhiä tukea. Vaan kiitos, että nyt on, kommentoi Vihreiden varavaltuutettu Sini Alén.

– Toivottavasti Vantaa omaksuu Reilun kaupan tuotteista monia muitakin kuin kahvin ja suo arvonimelle sen ansaitseman arvon, täydentää valtuutettu Vaula Norrena.

Reilu kauppa on järjestelmä, joka edistää työntekijöiden oikeuksia ja kieltää lapsityövoiman käytön. Maailmalla Reilun kaupan arvo on 4,5 miljardia euroa ja se työllistää 1,3 miljoonaa ihmistä reilummilla ehdoilla kuin vapaat kilpailijansa. Suomessa Reilun kaupan tuotteita myydään jo yli 100 miljoonan euron edestä vuosittain.

Lisätietoja
Vaula Norrena
041 510 56 36
vaula.norrena@kolumbus.fi