Eduskuntavaalit käydään 19.4.2015. Nyt täytetään vaalilautakuntapaikkoja. Paikkoja on vapautunut reilusti, joten uusia vaalilautakuntalaisia tarvitaan. Vaalilautakuntatyö on mukava tapa päästä vilkaisemaan kulissien taakse vaaleissa, siihen menee vain yksi päivä ja siitä maksetaan palkkio.

Työstä maksettava palkkio on lautakunnan jäsenelle 200 €/päivä ja puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle 250 €/päivä. Myös varajäsenet saavat kutsun vaalipäiväksi. Puheenjohtajaksi voi hakea jos on ollut aiemmin töissä vaalilautakunnassa. Palkkiosta vähennetään Vantaan Vihreiden luottamushenkilömaksu 25 % ja normaalit verot.

Vapaat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Puheenjohtajuuksiin ja sijoituksiin voi tulla muutoksia ja jälkimmäisistä päättää Vantaan kaupunki.

Vinkkaa myös kavereille ja tutuille, sillä varsinkin muilta puolueilta jää yleensä paikkoja täyttämättä ja erityisesti varajäsenistä on usein pula! Vaatimuksena vaalilautakuntaan on 18 vuoden ikä ja vantaalaisuus.

Voit esittää toiveen alueesta, mutta toiveiden toteutumista ei voida luvata. Paikkoja on vapautunut ympäri Vantaata, kuitenkin enemmän idästä kuin lännestä.

Voit ilmoittautua vaalilautakuntaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen 31.12.2014 mennessä.