Länsi-Vantaalla suuri osa koulujen liikuntasaleista on pitkiä aikoja poissa käytöstä remonttien ja sisäilmaongelmien (sekä jatkossa sähköisten ylioppilaskirjoitusten) johdosta. Nyt myös uudehko Tuomelan koulun liikuntahalli aiotaan poistaa käytöstä 31.5.2016, koska se lasketaan kuuluvaksi Tuomelan koulukiinteistöön.

Tuomelan 262 m2 liikuntahalli on rakennettu esteettömäksi ja laadukkaaksi liikuntatilaksi vain noin kymmenisen vuotta sitten. Hyvää rakennusta ei kannata jättää käyttämättä tilanteessa jossa sille on kipeä tarve. Tällä hetkellä urheiluseurat käyttävät Tuomelan liikuntahallia 41 tuntia viikossa.

Korvaavia tiloja ei ole, päinvastoin sekä Pähkinärinteen että Rajatorpan liikuntasalit ovat vuorollaan remontissa, ja myös Hämeenkylän koulun liikuntasali on sisäilmaoireiden takia todennäköisesti pidempään poissa käytöstä. Mm. Myllymäen koulun sali on poistettu käytöstä jo aikaisemmin.

Länsi-Vantaan liikuntaseurojen toiminnan turvaamiseksi esitämme, että liikuntatoimi ottaa vastatakseen Tuomelan koulun liikuntarakennuksen ylläpidosta ja antaa tilan jatkua urheiluseurojen käytössä.