Henkilöstökertomus herätti laajaa keskustelua valtuutettujen kesken. Valtuusto korosti naisten ja miesten välisten palkkaerojen huomioonottamista. Palkkaerojen pienentyminen on kaupungin arvojen mukaista ja sen suhteen on tapahtunut huomattavaa parannusta viime vuosina. Koko henkilöstöstä noin 80 % on naisia. Suurimmat naisvaltaiset toimialat ovat sivistys- sekä sosiaali- ja terveystoimialat. Yksi mielenkiintoinen havainto on kaupunginjohtajan vetämä johtoryhmä, jossa istuu tällä hetkellä ainoastaan yksi nainen, apulaiskaupunginjohtaja Lehto-Häggroth. Lähtököhtaisesti sukupuolella ei tule olla väliä, etsittäessä parasta mahdollista vaihtoehtoa valittavaan tehtävään. Toisaalta kun tehtävään valittu henkilö on valittu poliittisin perustein, niin silloin tämän sukupuoleenkin olisi voitu kiinnittää huomiota. Näin ainakin tulevaisuudessa, ellei kyseessä ole sitten suorilla vaaleilla valitut henkilöt, kuten pormestari-mallissa tulisi olemaan.

henkilostomaara_sukupuolen_mukaan

Aviapolis-alueen kaavarunko on kenties yksi kaikkien aikojen merkittävimmästä kaavahankkeesta. Ainakin kyseessä on tämän valtuuston merkittävin kaavapäätös. Lähtökohta tälle kaavarungolle juontaa juurensa yli kymmenen vuoden taakse. Silloin suunnitelmissa on ollut rakentaa Aviapoliksen ja Tikkurilan yhteneväisestä alueesta pääkaupunkiseudun toiseksi suurin alue Helsingin niemenkärjen jälkeen. Liikennesuunnitelmissa on ollut pöydällä myös pikaraitiotieyhteys Tikkurilan ja Aviapoliksen välillä. Nyt valtuuston keskustelussa nousi esille myös älyliikenne, kuskittoman bussiyhteyden muodossa. Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Juurikkala näkee tämän alueen soveltuvan mainiosti robottibussin kokeilualustaksi. Alueelle on tulossa yli 1 000 000 kerrosneliötä, joka tulee tarkoittamaan yli 20 000 ihmiselle uutta asuntoa. Odotamme tämän alueen kehittymistä innolla ja toivomme kehityskulun olevan riittävän ripeää.

aviapoliksen_kaavarunko

18.4. kaupunginvaltuustosta raportoi valtuutettu Anssi Aura