Vantaan valtuusto käsitteli maanantaina 19.9. kuntalaisaloitetta, jossa vaadittiin perumaan Tuomelan koulun lakkautus, koska korvaavat koulut ovat sisäilmaongelmaisia. Vihreiden mielestä on tärkeää, että laajaa kannatusta (yli 2% kuntalaisista) saaneet kuntalaisaloitteet käsitellään jatkossakin valtuustossa. Aktiivisten asukkaiden aloitteet ansaitsevat julkisen käsittelyn ja keskustelun kaupungin ylimmässä päättävässä elimessä.

Vihreät ovat tyytyväisiä siihen, että Tuomelan koulurakennusta päätettiin käyttää väistötilana ainakin vuoteen 2021 saakka. Päätös on oikeaan osunut sekä koululaisten että kaupungin talouden kannalta.

Kuntalaisaloitteen jättämisen jälkeen Hämeenkylän koulu on päätetty purkaa vakavien sisäilmaongelmien takia ja rakentaa tilalle uusi koulu. Myös kosteusvaurioisen Rajatorpan koulun remontin tai uudisrakentamisen takia tarvitaan väistötiloja. On järkevää hyödyntää Tuomelan koulurakennusta, jossa ei ole sisäilmaongelmia.

– On vaatinut melkoista salapoliisityötä päättäjiltä ja kuntalaisilta saada selville, kuinka pahassa jamassa osa kouluista onkaan, toteaa opetuslautakunnan jäsen ja vihreän valtuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja Vaula Norrena. ”Kaupungin on petrattava sekä asennettaan että tekojaan kouluverkon kunnossapidossa ja uusimisessa. Kuntalaiset haluavat lapsensa terveisiin koulutiloihin ja sitä tahtoa on kuunneltava”, Norrena jatkaa.

– Koulujen kunnosta on huolehdittava jatkossa entistä paremmin. Uusia kouluja rakennettaessa on käytettävä turvallisia rakennusmateriaaleja ja -menetelmiä. Sysmän ja Pudasjärven esimerkkejä seuraten Vantaan pitää satsata konstailemattomaan puurakentamiseen, joka on edullista, ekologista ja materiaalitehokasta, ehdottaa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Juurikkala.

Lisätietoja:
Timo Juurikkala, 040-5554013, timo.juurikkala@vantaanvihreat.fi
Vaula Norrena, 041-5105636, vaula.norrena@kolumbus.fi