Valtuuston ylipitkä 4,5-vuotinen kausi lähestyy loppuaan ja sen huomaa valtuustosalissa. Kuumimmat kiistat on puitu moneen kertaan, kanssapoliitikot on havaittu joko toivottomiksi tapauksiksi tai yllättävän mukaviksi tyypeiksi, niin nyt ei enää jakseta paahtaa täysillä. Tyydytään naureskelemaan itsekseen tai vieruskaverin kanssa.

Vaula ja Sari valtuustossa 2016

Asialistallekin sattui tällä kertaa vain helppoa juttua: vastauksia valtuustoaloitteisiin ynnä muuta tavanomaista. Olemme neljän vuoden aikana oppineet, että vastauksissa aloitteisiin on aina sama kaava. Riippumatta siitä, esittääkö valtuutettu isoa tai pientä, kallista tai halpaa asiaa, niin virkamiesten vastaus on aina sama.

Valtuustoaloite Norrena 23.1.2017

Sieltä tulee venäläiskeisarillisella tyylillä tahdikas, hankkeen vaatimia mahdottomia työsuoritteita ja ylivoimaisia kustannuksia pitkästi pohtiva oblomovilainen litania. Sen lopputulemana ilmoitetaan hurskaasti, että ei tämä ole mitenkään mahdollista Vantaan kaupungissa 😉 Ei mitenkään. Ei sittenkään, vaikka muut kaupungit olisivat vastaavan jo toteuttaneet.

Tällaiset vastaukset saivat minunkin aloitteeni ”vanhojen tietokoneiden kierrätyksestä vähävaraisten hyväksi ”(Espoo jo toteuttaa) – ja aloitteeni Kauppisen kanssa ”rakentamisen ylijäämämaiden hyödyntämisestä meluvallien rakentamisessa” (Helsinki jo toteuttaa).

Mitäpä siinä muuta tehdä tässä sotaväsymyksen tilassa, kuin kiitellä virkamiehiä hyvästä yrityksestä ja kannustaa, että tehkää nyt ihmeessä se ”tempauksenomainen kokeilu”, jonka potentiaalista mahdollisuutta joskus hamassa tulevaisuudessa vastauksessanne radikaalisti raotatte 😉

Vaan sitten. Yllättäen kokous heräsi, kun tuli Hevoshaka-aloitteen vuoro. Kokoomus, joka on koko valtuustokauden uppipäisesti pitänyt kiinni kannastaan, että koulunlakkautukset – ja juuri näiden koulujen (Hevoshaka ja Tuomela) lakkautukset – olivat oikein ja tarpeen, antoikin nyt yhden jäsenensä pyörtää puolueen kannan ja vaatia parempia vastauksia Hevoshaan koulun tontin kaavoituksesta.

Hevoshaan koulu

Me pienemmät puolueet, jotka olemme neljä raskasta vuotta taistelleet koulujen puolesta, tervehdimme tätä käännettä suurella hämmästyksellä ja ilolla! Ihme juttu! Vaalit lähestyvät ja Kokoomus heittäytyy taas koulujen ystäväksi! Vaan jos asia on Hevoshaan koulurakennus ja tontti, niin ilman muuta olemme mukana.

Näinpä tästä asiasta tulikin yllättäen äänestys. Onko valtuusto tyytyväinen virkamiehiltä saamaansa jonninjoutavaan vastaukseen, vai vaatiiko valtuusto parempaa vastausta? Kyllä vaatii. Äänin 32- 27, tyhjiä 4, äänestämättä jättäneitä 4, Vantaan valtuusto vaatii, että Hevoshaan tontin ja rakennuksen arvo ja tarve Vantaan kaupungin omassa käytössä selvitetään, ennen kuin sitä lähdetään kaavoittamaan asuntotuotantoon.

Valtuusto äänestystulos Hevoshaka-aloite 23.1.2017

Näin ollen Hevoshaan koulurakennuksella on vielä toivoa säilyä. Olen tästä mielissäni, koska jo neljä vuotta olen tolkuttanut, että hyvällä paikalla olevaa rakennusta ei saa purkaa, eikä tonttia myydä – ellei tiedetä varmaksi ettei kaupunki tule 30 vuoteen tarvitsemaan rakennusta Hakunilassa. Arvelimme jo 2013, että kasvavassa kaupungissa todennäköisesti tullaan tarvitsemaan päiväkotia, senioritaloa, liikuntatilaa, urheiluopistoa tms. myös Hakunilan kaupunginosassa ennen pitkää. Ja niin kävi. Keväällä 2016 kävi ilmi, että Hakunila tarvitsee neljä uutta päiväkotia ja yhden uuden koulun pikimmiten, koska väestönkasvu yllätti(!). Jospa Hevoshaan koulurakennus sittenkin vielä kelpaisi johonkin em. tarkoitukseen?

Jospa jatkamme taistelua taistelua seuraavallakin valtuustokaudella? Ja entäpä jos… entäpä jos silloin olemmekin pysyvästi enemmistössä? …

Kuntavaalit ovat su 9.4.2017 – osallistu!

Kuntavaalit ovat su 9.4.2017 – osallistu!

Kokouskirjurina toimi 23.1.2017 kaupunginvaltuustossa toimi Vaula Norrena

P.S. Tässä kokouksessa saatiin myös uusi vihreä luottamushenkilö: muusikko, opettaja ja hyvä tyyppi Pekka Rautio Länsi-Vantaalta valittiin vapaa-ajan lautakunnan varajäseneksi, hyvä Pekka!

P.P.S. Jos kiinnostaa, millaista keskustelua Vantaan valtuustossa käydään, kokousnauhoitteet löytyvät netistä vantaakanava.fi – siellä voi myös hakea juttuja asiakohdittain sekä puhujien mukaan.