Vantaan Vihreät asetti sunnuntaina 9.4.2017 käytäviin kuntavaaleihin täyden 100 ehdokkaan listan.

– Ehdokkaissa on ilahduttavasti nuoria ja vanhoja, uusia ja pidempään mukana olleita joka puolelta Vantaata, kuvailee Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Eve Rämö listaa tyytyväisenä.

– Ehdokashankinta sujui kokonaisuudessaan mukavasti. Vielä loppusuoralla mukaan saatiin paljon innokkaita ensikertalaisia ehdokkaita, jatkaa puheenjohtaja Eve Rämö.

Listan nuorin on 18-vuotias abiturientti Touko Niskakangas ja vanhin 68-vuotias eläkkeellä oleva Juhani Joutsenlahti. Ehdokkaista naisia on 57 ja miehiä on 43.

Politiikan ulkopuolelta tunnettuja nimiä ovat mm. ympäristötoimittaja Ismo Tuormaa, entinen ammattijääkiekkoilija Markus Helanen, muusikko Pekka Rautio ja bloggaaja Jori Eskolin. Listalla näkyvät myös kansalaisaktiivit ja vapaaehtoistoimijat eri elämänalueilta. Mukana ovat mm. kouluaktiivi, kansanedustaja Emma Karin veli Antti Kari, ilmaismusiikkitapahtumien parissa hääräävä Marjukka Kallio-Ouvinen, varhaiskasvatusaktiivi Emmi Pajunen ja sisäilma-aktiivi Annukka Majanto.

Nykyisistä kaupunginvaltuutetuista jatkokautta hakevat valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Juurikkala, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Anniina Kostilainen sekä valtuutetut Anssi Aura, Jaana Huhta, Sirpa “Siru” Kauppinen, Sari Laakso ja Vaula Norrena. Varavaltuutetuista ehdolla ovat kaupunginhallituksen jäsen Hannu Kokko, Minna Kuusela, Christina Lindblad, Joel Linnainmäki ja Mikko Mäkelä.

– Kaiken kaikkiaan Vihreä ehdokaslista on kattava myös alueellisesti ja ammattialoittain. Listalta löytyy äänestäjille monipuolinen kattaus Vihreän arvopohjan omaavia ehdokkaita. Sanoisin, että listamme on timanttisen kova, summaa itsekin ehdolla oleva puheenjohtaja Eve Rämö.

Ehdokaslista kokonaisuudessaan: https://www.vavi.fi/kuntavaalit-2017/kuntavaaliehdokkaat-2017/

Lisätiedot:
Eve Rämö, Vantaan Vihreiden puheenjohtaja
044 9741458
eve.ramo@vantaanvihreat.fi

Ehdokkaiden yhteystiedot:
Minttu Massinen, Vantaan Vihreiden toiminnanjohtaja
minttu.massinen@vantaanvihreat.fi