Puolueiden väliset paikkaneuvottelut saatiin torstai-iltana 4.5.2017 päätökseen Vantaalla. Vantaan Vihreät ovat tyytyväisiä neuvottelutulokseen.

– Vihreät oli Vantaalla vaalien suurin voittaja kolmella lisäpaikalla ja 4,2 prosenttiyksikön kannatuksen kasvulla. Tämä näkyi oikeutetusti myös paikkajaossa. Saimme toisen varapuheenjohtajan valtuustoon ja kaupunginhallitukseen. Lisäksi saimme ympäristölautakunnan puheenjohtajuuden, teknisen lautakunnan varapuheenjohtajuuden sekä perustettavan uuden sisäilma-asian neuvottelukunnan toisen varapuheenjohtajuuden. Näistä asemista pystymme rakentamaan entistä vihreämpää Vantaata äänestäjiltä saamamme vahvan mandaatin mukaisesti, summaa Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Eve Rämö, itsekin tuore kaupunginvaltuutettu.

– Neuvotteluissa hyväksyttiin myös ohjelmapaperi, jossa linjataan alkavaa valtuustokautta. Iloksemme ryhmät jakavat huolen koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmista ja niiden ratkaisemiseksi laaditaan yhteisellä päätöksellä erillinen toimenpideohjelma. Valtuustokaudesta ei maakunta- ja soteuudistuksineen tule helppo. Pidämme tärkeänä ohjelmapaperiin kirjattua budjettivaikutusten arviointia pitkällä aikajänteellä sekä eri toimialojen välillä. Viisaasti paperiin kirjattiin myös mahdollisuus talouslinjauksien uudelleen arviointiin, mikäli toimintaympäristö muuttuu olennaisesti, sanoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Juurikkala.

Seuraavaksi käynnistyy Vantaan Vihreiden sisäinen paikkajako. Uusi valtuusto nimeää luottamushenkilöitä ensimmäisessä kokouksessaan 12.6.

Lisätiedot:
Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Eve Rämö, 044 9741458
Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Juurikkala, 040-5554013