Vantaan Vihreä valtuustoryhmä valitsi kokouksessaan maanantaina 29.5. ryhmän puheenjohtajaksi toisen kauden valtuutettu Anssi Auran. Aura on toiminut ryhmän 1. varapuheenjohtajana edelliset kaksi vuotta. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Eve Rämö. Rämö on kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja on menneellä kaudella toiminut varavaltuutettuna ja opetuslautakunnan jäsenenä. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin huhtikuun kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla ollut tuore valtuutettu Emmi Pajunen.

– Tartun innostuneena ryhmän puheenjohtajan tehtävään. Olen valmis laajaan puoluerajat ylittävään yhteistyöhön, jolle sujuvasti menneet ryhmien väliset neuvottelut antavat hyvät edellytykset. Valtuustossa tehtävän yhteistyön lisäksi haluan tiivistää päättäjien yhteyttä kolmanteen sektoriin ja kuntalaisiin, Aura linjaa.

– Vihreät valtuutetut luottivat valtuustoryhmän johtamisen alle 35-vuotiaille. Kolmikossamme näkyy sekä ryhmän uudistuminen että kokemus niin kaupunginhallitus-, valtuusto- kuin lautakuntatyöstäkin, summaa Rämö.

– Kuntavaalit olivat Vantaalla vahvasti varhaiskasvatus- ja kouluvaalit. Tämä näkyy myös vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajistossa perehtyneisyytenä varhaiskasvatus-, koulu- ja sisäilma-asioihin, iloitsee tuore valtuutettu, varhaiskasvatusaktiivi Pajunen.

Kokouksessa nimettiin myös ehdokkaita Vantaan luottamustehtäviin. Varajäsen on suluissa.

Kaupunginhallitus
Timo Juurikkala (2. vpj) (Emil Bulut)
Vaula Norrena (Minna Kuusela)

Opetuslautakunta
Anssi Aura (Minna Atiye)
Eve Rämö (Hanna-Leena Laitinen)

Vapaa-ajan lautakunta
Anniina Kostilainen (Marjukka Kallio-Ouvinen)
Christina Lindblad (Tuija Lindfors)
Pekka Rautio (Markus Helanen)

Sosiaali- ja terveyslautakunta
Joel Linnainmäki (Juha Luodeslampi)
Eva Tawasoli (Minna Varpula)

Kaupunkisuunnittelulautakunta
Jori Eskolin (Janne Heiskanen)
Sveta Silvennoinen (Eeva-Liisa Korpela)
Hanna Valtanen (Anu Vihma)

Tekninen lautakunta
Antti Kari (vpj) (Matti Happonen)
Emmi Pajunen (Ansu Balac)

Ympäristölautakunta
Maija Rautavaara (pj) (Tiina Nylén)
Ismo Tuormaa (Antti Annala)

Aiemmin nimetyt: https://www.vavi.fi/2017/05/21/vantaan-vihreat-valtuuston-puheenjohtajistoon-kauppinen-kaupunginhallituksen-juurikkala/

Lisätietoja:

Anssi Aura, 044 9998888
Eve Rämö, 044 9741458
Emmi Pajunen, 045 6750201