Vantaan kaupunginvaltuuston maanantaina 28.8. hyväksymä Myyrmäen asemakaavamuutos nostaa Vantaan kertaheitolla suurkaupunkien joukkoon. Nykyinen 2-4 -kerroksinen Paalutorin alue muuttuu jopa 16-kerroksisten kaupunkitornien ja kaupunkikulttuuria kuhisevien aukioiden keskukseksi.

Vantaan Vihreät kannattaa korkean asumisen lisäämistä juna-asemien läheisyyteen. Näin hyödynnetään valmiita joukkoliikenneyhteyksiä ja mahdollisestaan perheiden elämä ilman autoakin.

– Suunnitellun pikaraitiotien tulee kulkea Myyrmäen asemalle ja keskustaan. Nyt pikaratikka on laitettu kulkemaan satojen metrien päästä. Tähän toivomme parannusta kaavan jatkotyöstössä, painottaa valtuuston 2. varapuheenjohtaja ja HSL:n hallituksen jäsen Sirpa Kauppinen.

Myyrmäen uusi kaava tuo keskustaan 600 asuntoa ja 2600 m2 liiketilaa lisää. Vantaan Vihreät toivoo, että uusia liiketiloja suunnataan erityisesti pienyrityksille.

– Vantaalla on isoja ostoskeskuksia ja marketteja, mutta yhtään kauppahallia tai pienten liiketilojen kauppakäytävää ei meiltä löydy. Kuluttajat kaipaavat vaihtoehtoja isoille ketjuyrityksille ja toisaalta pienyrittäjillä on vaikeuksia löytää pieniä liiketiloja keskeisiltä paikoilta, toteaa hiljattain valtuustoaloitteen kauppahalleista tehnyt valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Vaula Norrena.

Paalutorin uudistuminen pienine puistoineen tukee myös elävää kaupunkikulttuuria, joka Myyrmäessä onkin erityisen vahva mm. aktiivisen Myyrmäki-liikkeen ansiosta.

– Myyrmäen keskusta muuttuu entistä elävämmäksi kaupunkitilaksi, kun parkkialueet eivät enää valtaa ykköspaikkaa. Silti pysäköinnistäkin huolehditaan. Paalutorin ympäristö voi sykkiä jatkossa vahvana moniulotteisen kaupunkikulttuurin keskuksena, iloitsee Vihreiden tuorein valtuutettu, arkkitehti Minna Kuusela.

Lisätietoja:

Sirpa Kauppinen, 040 540 4691, sirpa.kauppinen@vantaanvihreat.fi
Vaula Norrena, p. 041 510 5636, vaula.norrena@vantaanvihreat.fi
Minna Kuusela, p. 044 714 3695, minna.kuusela@vantaanvihreat.fi