Maanantaina 2.10. kokoontuneessa opetuslautakunnassa oli käsiteltävänä Korson alueen koulutilojen tarveselvitys. Osana tarveselvitystä lautakunta otti kantaa Korson alueen kouluverkon investointeihin sekä Mikkolan sisäilmaongelmien ratkaisemiseen.

Lautakunta päätti yksimielisesti lisätä pöytäkirjalausuman ja tuoda Jokivarren koulun laajennuksen uudelleen käsittelyyn vuoden 2018 syksyllä.

– On tärkeää, ettei päätöksenteko hidasta huonokuntoisen Korson koulun korvaavien tilojen rakentamista – ne tarvitaan viipymättä. Korson kouluverkon tasapainoisuutta, tarpeita ja turvallisia kouluteitä tulee kuitenkin vielä tarkastella. Pidämme myös Jokivarren laajennuksen perumiseen annettuja perusteita liian suppeina ja haluamme niistä laajemman selvityksen, summaa opetuslautakunnan jäsen, vihreän valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Eve Rämö.

Opetuslautakunta edellyttää myös, että Mikkolan koulun terveellisyys ja turvallisuus tulee varmistaa ennen kuin kouluun ohjataan lisää oppilaita.

– Mikkolan tilanne tulee ratkaista joka tapauksessa ja varmistaa, että koulussa voivat lapset opiskella turvallisesti ja henkilökunta työskennellä ilman terveyshaittaa, painottaa kokoukseen osallistunut opetuslautakunnan varajäsen, valtuutettu Minna Atiye.

Lisätiedot:
Eve Rämö, eve.ramo@vantaanvihreat.fi
Minna Atiye, minna.atiye@vantaanvihreat.fi

Lautakunnan yksimielisesti hyväksymä pöytäkirjalausuma kokonaisuudessaan:

Opetuslautakunta edellyttää, että Korson alueella varmistetaan riittävät, terveelliset ja turvalliset opetustilat. Erityisesti Mikkolan koulun terveellisyys ja turvallisuus varmistetaan ennen kuin sinne ohjataan lisää oppilaita. Jokivarren koulun (ml. Nikinmäen opetuspiste) laajentaminen säilytetään todellisena optiona mikäli oppilasmääräennusteet tätä edellyttävät, ja se rakennetaan tarvittaessa pikaisestikin.

Jokivarren koulun (ml. Nikinmäen opetuspiste) laajentamisen tarveselvitys tuodaan opetuslautakunnan päätettäväksi syksyllä 2018 ennen opetuslautakunnan investointiesitystä, kun vuoden 2018 oppilasmääräennusteet ovat valmistuneet.