Syyskauden ensimmäinen kaupunginvaltuuston kokous aloitettiin iloisin mielin. Listalla oli mm. ympäristöraportti ja Linnaisten kaava.

Torstaina ryhmäkokouksessa valitsimme ryhmäjohdon tälle kokouskaudelle. Kiitän luottamuksesta, sillä saan jatkaa ryhmämme 1. varapuheenjohtajan hommassa. Ryhmämme luotsaamista jatkaa loistava Emmi Pajunen ja 2. varapuheenjohtajana jatkaa ihana Minna Kuusela.

Ympäristöraportti oli nyt tehty resurssiviisauden tiekartan teemoja mukaillen. Raportti on hyvä, mutta osoittaa karusti sen, että hiilineutraali Vantaa 2030 -tavoite on kova ja nykyiset toimet riittämättömiä. Päästäksemme resurssiviisauden tiekartalle tulisi sitä toteuttamassa olla riittävät resurssit, riittävä määrä henkilöstöä.

Itse puhuin ruuan ilmastovaikutuksista. Se, mitä ruokaa Vantaa hankkii ja tarjoaa laitoksissaan on merkityksellistä ilmaston kannalta.

Ilmastotavoitteista innostuneena iso osa valtuustoryhmäämme ilmoitti, että valitsevat jatkossa kokoustarjoiluissa kasvisvaihtoehdon. Olen itsekin mukana tässä joukossa osana omaa lihankäytön vähentämisprojektiani. Pieniä arjen tekoja jokaiselta. Valtuutettumme Minna Atiye haastoi myös muiden ryhmien valtuutetut tähän ekotekoon!

Asiaankuuluvasti aloitteesta sporttikortista provosoiduttiin keskusteluun monelta taholta. Ajatus sporttikortista on hyvä ja toivottavasti vielä jonain päivänä asiaan saadaan joku hyvä ratkaisu tai uusi käytäntö.

Asiakohdassa 10 käsiteltiin jälleen Linnaisten kaavaa. Kaava oli muotovirheen vuoksi nyt uudelleen valtuuston käsittelyssä. Valitettavasti lisäajan myötäkään kaavamuutosehdotukseen ei oltu valmiita tekemään muutoksia. Esitimme asian palauttamista valmisteluun kuten olemme aiemminkin tehneet. Hävisimme äänestyksen äänin 47-20. Tulos on harmillinen, sillä luonnontilaisen metsän voi tuhota vain kerran. Vihreä valtuustoryhmä jätti asiakohtaan saman pöytäkirjalausuman kuin viimeksikin: ”Kaava on toteutettava niin, että luontoarvot säilyvät.”

Kokous päätettiin kahdeksan jälkeen eli selvittiin melko pikaisesti näin syksyn ensimmäisen kokouksen kunniaksi.

Ryhmäkokoukseen Sari toi omenoita jotta jaksaminen pysyy balanssissa läpi kokouksen!

Lue lista ja pöytäkirja kokonaisuudessaan:
http://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/paatoksenteko/esityslistat_ja_poytakirjat

Seuraa kokouksia livenä (ja tallenteena): https://vantaakanava.fi/

Peace, love and kasvissafkaa,

Eve