Vantaalla toimii useita yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka elävöittävät kaupunkiamme järjestämällä säännöllisesti kaikille avoimia tapahtumia. Tiksi Block Party, Louhela Jam, Myyrmäki-liike, seniori- ja nuorisojärjestöt sekä monet muut toimijat tekevät arvokasta työtä ilman rahallista korvausta kaupunkimme viihtyvyyden hyväksi. Nämä tekijät tarvitsevat tapahtumiinsa erilaista kalustoa kuten lavoja, soppatykkejä, puomeja liikenteenohjaukseen, huomioliivejä, retkeily- ja festivaalitelttoja, äänentoistoa, katoksia jne. Kaupunki onkin lainannut kalustoaan tapahtumiin mutta varsinaista keskitettyä järjestelmää ei ole olemassa. Tavaroita on siellä täällä eri henkilöiden ja kaupungin tahojen hallussa. Kenelläkään ei ole kokonaiskäsitystä asiasta tai edes siitä, mitä kaupungin varastoista löytyy. Kuntalainen on tähän asti pystynyt lainaamaan tarvikkeita vain, jos on tuntenut oikeat henkilöt ja saanut jostain hiljaista tietoa asiasta.

Tilanteen korjaamiseksi me allekirjoittaneet ehdotamme, että kaupunki perustaa Lainaamon, joka hallinnoisi ja lainaisi välineitä. Esimerkkinä voisi olla Helsingin kaupungin Varaamo (https://varaamo.hel.fi/), josta kuntalaiset voivat yhdestä paikasta varata tiloja ja laitteita käyttöönsä. Vantaan palvelu olisi kuitenkin kattavampi ja paremmin soveltuva myös tapahtumien järjestäjille.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Vantaalle perustetaan Lainaamo helpottamaan asukkaiden toimintaa kaupunkimme elävöittämiseksi

Pekka Rautio, Sirkka-Liisa Kähärä ja Jenni Chen-Ye sekä 55 muuta allekirjoittanutta 27.8.2018