Kaupunginvaltuusto kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseen maanantaina 26.8.2019.

Perinteiseen tapaan ennen valtuuston kokousta oleva Vihreän valtuustoryhmän kokous oli hyvin naisvoittoinen. (Missä meidän miehet on??) Itse kokouksen listalla ei ollut suuria tunteita herättäviä asioita.

Itse kokous alkoi pyöreitä vuosia täyttäneiden valtuutettujen muistamisella. Meidän ihana Vaula Norrena täytti muutama päivä sitten 60 vuotta ja sai kaupungilta muistoksi kukat ja Oiva Toikan linnun. Vaula kertasi kiitospuheessaan oman poliittisen uransa alkua omaan karismaattiseen tyyliinsä. Onnea vielä Vaula!

Kokouksen esityslistalla oli joukko lautakuntien jäsenten eroja ja uusien valitsemisia sekä vastauksia valtuutettujen aloitteisiin. Eniten keskustelua herätti Kivistön palveluiden valmistumisen nopeuttamista toivova aloite. Kivistön aluetta markkinoitiin aikoinaan uutena hienoja alueena, josta löytyvät tarvittavat palvelut. Nyt myös julkiset palvelut odottavat kaupallisten palveluiden tuloa alueelle. Sijoittajat eivät ole innostuneet Kivistöstä ja kauppakeskuksen monttu odottaa rakentajaansa.

Vihreille ehkä illan tärkein asia oli valtuustoaloite, joka koski erityislasten koulukuljetusten järjestämistä vuoroasumistilanteissa myös etävanhemman luota. Ryhmämme varapuheenjohtaja Eve Rämö piti hyvän puheen ja vetosi siihen, että lapsilla on oikeus molempiin vanhempiinsa myös erotilanteissa ja nyt kaupungin käytäntö rajata koulukyyti vain lähivanhemman osoitteeseen, estää osalta lapsilta molempien vanhempien luona asumisen. Vihreiden lisäksi myös Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset totesivatkin, että asiaan on syytä palata syksyn budjettineuvotteluissa ja korjata tämä epäkohta.

Vihreä ryhmä jätti yhteisen aloitteen kaupungin tarjoaman ruuan hiilijalanjäljen puolittamiseksi vuoteen 2025 mennessä. Esitämme, että kaupunki ottaa tavoitteeksi puolittaa kaupungin tarjoaman ruoan hiilijalanjäljen vuoteen 2025 mennessä ja että tavoitteen toteuttamiseksi valmistellaan kaupunkikonsernin kattava suunnitelma toimenpiteineen. Aloitteen allekirjoitti Vihreän valtuustoryhmän lisäksi 14 muuta valtuutettua, eli yhteensä 26 valtuutettua.

Valtuuston kokouksen viimeiset kohdat sisälsivät kolme asemakaavan muutosta. Kielotie 15, eli Valtion virastotalon alueen kaava sisältää myös päiväkodin, jonka leikkipiha on puhututtanut päätöksentekijöitä. Lautakunnassa jo pohdimme, miten varmistetaan mahdollisimman turvallinen kulku leikkipihalle ja toisaalta miten varmistetaan, että kirjastopuisto säilyy kuntalaisten käytössä eheänä. Uskomme, että tähän vielä palataan, kun päiväkodin suunnitelma tulee lautakuntaan.

Kokous meni ennätysnopeasti ja kotiin päästiin jo klo 20.

Valtuustosalista raportoi,

Emmi