Helsingin kaupunki tarjoaa henkilöstölleen mahdollisuuden käyttää kaupunkipyöriä työ- ja vapaa-ajalla. Uusi henkilöstöetu koskee jokaista, jolla on kaupungilla vähintään kuukauden mittainen työsuhde. Etu on siis myös kaupungin kesätyöntekijöiden ja -sijaisten käytettävissä. Pyöräilykauden maksun saa jälkikäteen takaisin kuittia vastaan. Etu on veronalainen eli siitä peritään normaalit ennakonpidätykset kuten palkkatuloista. Puolen tunnin reissu on ilmainen, mutta sitä ylittävältä ajalta peritään maksu, josta kukin vastaa itse. Työpaikat voivat hankkia kaupunkipyöriä myös yhteiskäyttöön. Tarjoamalla kaupunkipyörän henkilöstöetuna, Vantaa panostaisi työntekijöiden hyvinvointiin sekä kannustaisi henkilöstöä liikkumaan enemmän.

Me allekirjoittaneen esitämme, että Vantaa tarjoaa kaupunkipyörät henkilöstöetuna pyöräilykauden 2020 alusta alkaen.

Minna Atiye ja 35 muuta allekirjoittajaa 23.9.2019