Valtuusto kokoontui jälleen hybridimallilla: osa valtuutetuista paikan päällä, osa etänä. Kaikki kuitenkin virtuaaliympäristössä. Vihreiden varavaltuutettu Emil Bulut on muuttanut pois Vantaalta. Hänen tilalleen nousee Eeva-Liisa Korpela. Eeva-Liisa on koulutukseltaan biologi sekä maatalous- ja metsätieteiden tohtori. Hän työskentelee Suomen Mehiläishoitajain Liitossa. Onnea Eeva-Liisa ja lämpimästi tervetuloa valtuustoryhmän jäseneksi!

Illan valtuustossa käytiin pisimpään keskustelua Vantaan lausunnosta hallituksen sote-esitysluonnoksesta. Hallitus- ja oppositiopuolueiden välillä kuultiin väittelyä siitä, kuka on kääntänyt kelkkansa ja kuka ei. Vääntöä käytiin maakuntamallista, rahoituksesta ja Vantaan edusta. Itselleni tärkeä kohta hallituksen esitysluonnoksessa on, että siinä esitetään opiskeluhuollon kuraattorien ja psykologien siirtämistä sote-maakuntiin. Olen tyytyväinen, että Vantaa vastustaa tätä siirtoa. Opiskeluhuollon kuraattorit ja psykologit kuuluvat hallinnollisesti sinne, missä he työskentelevätkin, opetustoimeen. Opiskeluhuoltoa on vuosia ja vuosikymmeniä kehitetty suuntaan, jossa kuraattorit ja psykologit ovat yhä kiinteämpi osa kouluyhteisöä. Viimeisimpänä on lakisääteiseksi tullut palvelun järjestäminen myös esiopetuksessa. Tulevaisuutta on, että palvelut tulevat lakisääteisiksi koko varhaiskasvatukseen. Tiiviisti opetustoimessa olevan opiskeluhuollon idea on juuri se, että ollaan matalalla kynnyksellä lasten, nuorten, vanhempien, huoltajien, opettajien ja muun henkilökunnan käytettävissä.

Kokouksesta raportoi Minna Atiye.