Ilmastonmuutos ja luontokato ovat aikamme suurimpia haasteita jota vastaan tulee aktiivisesti taistella niin isoilla kuin pienilläkin teoilla.

Ruoka on erittäin merkittävä kuormitustekijä hiilijalanjäljeltään sekä maankäytöltään, ja tästä kuormituksesta valtaosan muodostaa eläinperäinen ruoantuotanto. Vantaan Resurssiviisauden tiekartan yhtenä tavoitteena on kestävä ruoan tuotantoketju. Tähän pyritään Vantaan kaupungin toiminnassa mm. lisäämällä kasviproteiinien käyttöä ja käyttämällä vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita.

Voimme päättää siitä, mikä on oma hiilijalanjälkemme ja tehdä tekoja sen pienentämiseksi. Vantaan ylimpänä päättävänä elimenä voimme lisäksi näyttää esimerkkiä ja antaa oman signaalivaikutuksemme Vantaan kaupungin järjestämiin ruokailuihin sekä asukkaille.

Esitämmekin, että kaupunginvaltuuston kokousruokailuissa tarjoiltaisiin lähtökohtaisesti kasvisruokaa. Mikäli joku kokousväestä haluaa muita ruokavalioita tai lihapitoista ruokaa, saisi sen samaan tapaan ilmoittamalla, kuten nykyään toimitaan kasvisruoan suhteen.

Esitämme lisäksi, että kaupunginvaltuuston kokousruokailuissa suosittaisiin Business Vantaan alaisen ruokaklusterin yritysten tuotteita. Tällä voitaisiin kiinnittää huomiota vantaalaisten innovatiivisten ruokayritysten tarjontaan ja tukea heitä.

Vihreä valtuustoryhmä ja 5 muuta valtuutettua 23.8.2021