Vantaan vihreä valtuustoryhmä on viikonlopun kokouksessaan valinnut uudeksi ryhmän puheenjohtajaksi 2. kauden valtuutetun Maija Rautavaaran.

– On kunnia päästä johtamaan näin monipuolista, osaavaa ja asiantuntevaa ryhmää. Väistyvä puheenjohtaja Eve Rämö jättää kuitenkin suuret saappaat täytettäväksi, toteaa uusi puheenjohtaja Maija Rautavaara.

Valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtajana jatkaa Mikko Viilo ja 2. varapuheenjohtajana Tuire Kaimio.

Väistyvä ryhmäpuheenjohtaja Rämö siirtyy kaupunginhallituksen jäseneksi Vaula Norrenan tilalle.

– Meillä on Vantaalla ollut aivan älyttömän hyvä ryhmä, jota johtaa. Olen todella kiitollinen siitä työstä mitä olen saanut ryhmän eteen tehdä. Tätä työtä jatkan nyt kaupunginhallituksen jäsenenä, summaa Eve Rämö.

Vaihdokset ryhmäjohdossa kytkeytyvät suurempaan paikkojen jakamisen kokonaisuuteen ja periaatteisiin.

Kuntavaalien jälkeen vuonna 2021 Vantaan Vihreät täytti kunnalliset ja ylikunnalliset luottamustoimet poikkeuksellisesti vain kaksivuotiskaudeksi 2021-2023. Koko kaudeksi täytettiin vain käräjäoikeuden lautamiesten ja kiinteistötoimituksen uskottujen miesten paikat. Syynä tähän ratkaisuun oli soteuudistus ja 1.1.2023 kesken valtuustokauden tapahtunut sosiaali- ja terveystoimen toimintojen sekä päätöksenteon siirtyminen kaupungilta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

– Vihreiden keskeisiin periaatteisiin kuuluu, että valtaa pyritään jakamaan mahdollisimman laajasti ja siksi yhdessä luottamustoimessa voi olla vain tietyn määrän kausia. Samalla valinnoissa haluttiin varmistaa jatkuvuus, taustoittaa Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Minna Kuusela.

Tästä syystä Vaula Norrena nyt luopui paikastaan kaupunginhallituksessa ja tilalle valittiin Eve Rämö. Muut muutokset käyvät ilmi linkitetystä taulukosta:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wsugbIBXc7jK_oWvTQ8IqB9hQzztqCLQhw0pQ7sbci4/edit#gid=0

Lisätietoja:

valtuustoryhmän puheenjohtaja Maija Rautavaara, 050 330 2636, maija.rautavaara@vantaanvihreat.fi

kaupunginhallituksen jäsen Eve Rämö, 044 974 1458, eve.ramo@vantaanvihreat.fi

Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Minna Kuusela, 044 714 3695, minna.kuusela@vantaanvihreat.fi