Vantaan Vihreät nimesi yleiskokouksessaan keskiviikkona 12.6.2024 11 uutta ehdokasta huhtikuussa 2025 käytäviin kuntavaaleihin. Ehdolle nimettiin mm. istuva kaupunginvaltuutettu Eva Tawasoli, eurovaaliehdokkaanakin ollut Thomas Tuffe Elfgren ja Vantaan nuorisovaltuuston entinen puheenjohtaja Anni Juulia Tuomainen.

– Suomalaisten luottamus kuntien ja hyvinvointialueiden peruspalveluihin, kuten terveydenhuoltoon ja kouluihin, on romahtanut Orpon hallituksen aikana. Ensi kevään kunta- ja aluevaaleissa kansalaisten luottamusta hyvinvointivaltion peruspalveluihin ja uskoa parempaan tulevaisuuteen on ryhdyttävä palauttamaan, sanoo hyvinvointialue- ja kaupunginvaltuutettu Eva Tawasoli. Tawasoli on sote-asiantuntija, keräsi 2022 aluevaaleissa lähes 1000 ääntä ja vaikuttaa valtuustojen lisäksi hyvinvointialueen hallituksessa ja Vantaalla kasvatuksen ja oppimisen lautakunnassa.

Listan nuorin on vaalipäivänä 21-vuotias Anni Juulia Tuomainen.

– Entisenä Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtajana pidän tärkeänä, että nuoret pääsisivät edustamaan itseään ja kaltaisiaan kuntapäätöksenteossa. Siksi on ilo olla itse nuorena ehdolla sekä nähdä muita nuoria ehdokkaita. Etenkin nyt kasvatuksen ja oppimisen toimialan ollessa suurin, toivoisi päättäjiksi lisää nuoria, painottaa Anni Juulia Tuomainen.

Ehdolle nimettiin:

Thomas Tuffe Elfgren, rikosylikomisario evp, isoisä
Kalle Kivimaa, ohjelmistosuunnittelija, tekniikan kandidaatti, Viertola
Kari Laalo, IT-yrittäjä, Pähkinärinne
Maija Linkola, Toiminnanjohtaja, LuK (ympärisötieteet), Vaarala
Janne Lohilahti, turvallisuusasiantuntija, tradenomi AMK, Korso
Henri Marjomaa
Ari Männikkö, myyntijohtaja, tradenomi
Suvi Runsten, DI, toimitusjohtaja, Vestra
Eva Tawasoli, hyvinvointialue- ja kaupunginvaltuutettu, sote-asiantuntija, Tikkurila
Anni Juulia Tuomainen, valtiotieteiden opiskelija, järjestöaktiivi, Kuninkaanmäki
Jouni Vauhkonen, YTT, erityisasiantuntija, Tikkurila

Lisäksi nimettiin yksi ehdokas, jonka ehdokkuus ei ole vielä julkinen.

Seuraavat ehdokkaat nimetään ylimääräisessä yleiskokouksessa lauantaina 24.8.

Lisätietoja:
Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Minna Kuusela, minna.kuusela@vantaanvihreat.fi, 044 714 3695