Jäsenkirje 3/2011

– Puhiksen tervehdys
– Vaaleja pukkaa
– Osallistu talousarvioaloitteiden valmisteluun
– Anna ideasi vihreiden periaateohjelmaan
– Markkinoilla nähdään
– Vihreän Uudenmaan Piiripäivät
– Syksyn tapahtumia ja sählyvuoro

Puhiksen tervehdys

Rakkaat vihreät vantaalaiset,

Kesä vetelee viimeisiään ja syksyn tullessa myös vihreä meno pääsee taas vauhtiin.

Syksyn toimintamme liittyy monelta osin tammikuun presidentin vaaleihin. Meidän ehdokkaamme on upea Pekka Haavisto, joka on kansainväliseltä kokemukseltaan, puhelahjoiltaan, sympaattisuudeltaan ja arvomaailmansa puolesta parasta AAA+ -luokkaa. Hänen puolestaan kampanjoiminen tulee yhdistämään ihmisiä myös poliittisten rajojen yli. Meillä Vantaalla Pekan vaalikampanjaa tehdään monin eri tavoin.

Alkusyksystä laitamme alulle Vantaan Vihreiden oman lehden, jonka pääteema tulee olemaan Pekka presidentiksi. Samalla tuomme lehdessä esiin myös muita, erityisesti vantaalaiseen elämänmenoon liittyviä tavoitteitamme. Kaikki ideat liittyen lehden artikkelien sisältöön, mainostajien hankintaan, lehden ulkomuotoon jne otetaan ilolla vastaan. Ehdotuksia voi lähettää allekirjoittaneelle, joka toimii päätoimittajana, tai toimitussihteeri-Tuomakselle. Myös lehden jakeluun tullaan tarvitsemaan loppusyksystä monia käsi- ja jalkapareja joka puolella Vantaata.

Syksyn tapahtumissa presidenttiehdokkaamme tulee olemaan esillä esimerkiksi markkinoilla, joihin tuttuun tapaan osallistumme erityisesti Tikkurilan maalaismarkkinoilla, mutta myös esimerkiksi Myyrmäessä ja Korsossa. Lisäksi Pekalle ollaan puuhaamassa omaa isompaa tilaisuutta loppusyksylle. Omia vapaamuotoisempia tapahtumiamme ovat jäsenilta 17.9, jossa jutellaan mukavia, saunotaan ja sivutaan enemmän tai vähemmän politiikkaakin, sekä pikkujoulut Markkulassa 26.11. Pikkujouluihin saamme vieraaksemme mm. ympäristöministeri Ville Niinistön. Vantaan sisäiseen poliittiseen vääntöön voi tutustua lähemmin avoimissa valtuustoryhmän kokouksissa kerran kuukaudessa. Muuta vakituista toimintaamme on joka torstainen sählyvuoromme Tikkurilassa.

Jäsenmäärämme on kasvanut viimeisen puolen vuoden aikana nopeasti ja meillä on kymmeniä uusia kasvoja joka puolella Vantaata. Toivotan kaikki lämpimästi mukaan toimintaan, siinä muodossa kuin kullekin parhaalta tuntuu: yhteisiin illanviettoihin, lehtitalkoisiin, poliittiseen keskusteluun, luontoretkille jne. Osallistua voi joko omassa paikallisyhdistyksessä tai Vantaan Vihreiden toiminnassa. Ensi vuonna edessä ovat kunnallisvaalit ja siinä vaiheessa todella tarvitsemme teidän kaikkien apua. Tämän syksyn aikana kunnallisvaalit tulevat jo näkymään pikku hiljaa, kun järjestämme siihen liittyen mm. jäsenkoulutuksen. Kiinnostuneet voivat ilmoittaa jo nyt Tuomakselle halukkuudestaan kunnallisvaaliehdokkaiksi.

Aktiivista syksyä kaikille, tapaamisiin!

Riikka Åstrand

Vaaleja pukkaa!

Hädin tuskin on toivuttu kevään eduskuntavaaleista (ihan kaikki eivät ole täysin toipuneet vielä), kun jo seuraavat kierrokset painavat päälle: tulevana vuonna 2012 käydään sekä presidentin- että kunnallisvaalit! Tärkeitä demokratiakekkereitä molemmat.

Talvella käytävät pressanvaalit näyttävät mielenkiintoisilta, kun demarien Paavo Lipponen yrittää paluuta ”nahkurin orsilta” valtakunnan kärkeen ja haastaa samalla gallup-suosikki Sauli Niinistön. Meillä vihreillä on onneksi huippuluokan ehdokas, politiikan moniosaaja Pekka Haavisto, joka tuo terveen ja raikkaan tuulahduksen demarien ja kokoomuksen (ja mahdollisesti myös perussuomalaisten!) yrmyjen patriarkkojen ehdokasporukkaan.

Pekka on luvannut kampanjoida myös Vantaalla; annetaan hänelle täysi tuki kaikissa järjestelyissä ja jalkatyössä!

Presidentinvaaleissa näkyminen tukee myös vahvasti syksyn kunnallisvaaleja varten tehtävää työtä. Noissa vaaleissa meillä onkin paljon pelissä: vihreät on pitkään olleet Vantaan kolmanneksi suurin valtuustoryhmä, mutta nykytilanteessa perussuomalaiset hönkivät jo vahvasti niskaan. Hyvällä kuntapolitiikalla ja kovalla katutyöllä on mahdollista vähintäänkin säilyttää meidän kolmas tilamme ja samalla vahva vaikutusvalta vantaalaiseen politiikkaan.

Tässä savotassa myös ehdokasasettelu on äärimmäisen tärkeällä sijalla – vain hyvällä ja monipuolisella listalla on mahdollisuuksia vaalivoittoon.

Täysi sadan ehdokkaan lista on välttämätön. Ja listalle tarvitaan vanhoja ja nuoria, naisia ja miehiä, duunareita ja dirikoita, joka junaan nousijoita sekä asemalle jääviä…

Siksi vetoankin kaikkiin Vantaan vihreisiin: tarjoutukaa rohkeasti ehdolle!

Timo Juurikkala

Minäkö ehdokkaaksi?

Vantaan Vihreiden jäsenillassa 17.9. keskustellaan mm. kunnallisvaaleista, ehdokkuudesta ja vaaleihin valmistautumisesta sekä ajankohtaisista kunnallispoliittisista asioista. Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä.

Ota yhteyttä toiminnanjohtajaan (tuomas.rinne(a)vantaanvihreat.fi), mikäli ehdokkuus kiinnostaa tai haluat lisätietoa ehdokkuudesta.

Lähde mukaan Pekan kampanjaan

lmoittaudu Pekan Vantaan tukiryhmän listalle (tuomas.rinne(a)vantaanvihreat.fi). Järjestämme kokoontumisia, ideointipalavereja ja vaalitapahtumia syksyllä ja alkutalvesta.
Valtakunnalliselle tukilistalle voit liittyä täältä.

Osallistu talousarvioaloitteiden valmisteluun

Talousarvioterveiset Vantaan vuoden 2012 talousarviosta valtuustoryhmälle ja luottamushenkilöille voit jättää oheisen lomakkeen kautta. Lomakkeesta löytyy  lisätietoja kaupungin talousarviosta ja viime vuoden aloitteista. Käy lukemassa!

Anna ideasi vihreiden periaateohjelmaan

Vihreille kirjoitetaan parhaillaan uutta periaateohjelmaa, joka
hyväksytään puoluekokouksessa 2012. Periaateohjelmassa keskitytään tärkeimpiin vihreisiin arvoihin ja periaatteisiin, jotka ohjaavat toimintaamme. Yksityiskohtaisemmat tavoitteet ja keinot löytyvät lukuisista teemaohjelmistamme. Ohjelmatyön tueksi keräämme jäseniltä ideoita siitä, millaisia asioita ohjelmaan halutaan.

Käy kirjoittamassa tehokas kiteytyksesi, muutaman virkkeen ajatuksesi tai iskevä sloganisi nettilomakkeella osoitteessa http://j.mp/periaateohjelma. Jäsenistöltä tulleita ideoita käytetään sekä sellaisenaan ohjelman kirjoittamisessa (osa voi päätyä ohjelmatekstiin asti) että ohjelman rakenteen ja painopisteiden työstämisessä.

Nettilomake sulkeutuu 31.8. Kaikki siihen mennessä tulleet kommentit käsitellään.

Kiitos, kun osallistut ohjelman rakentamiseen!

-Sini Terävä
toinen periaateohjelmatyöryhmän puheenjohtajista

Markkinoilla nähdään!

Vantaalla on alkusyksystä iso määrä toritapahtumia. Luonnollisesti Vantaan Vihreät ja kaupunginosayhdistykset ovat mukana kaikissa tapahtumissa. Tarvitsemme toriteltoille päivystäjiä jakamaan esitteitä ja juttelemaan ihmisten kanssa. Markkinoille voi tulla esim. tunniksi päivystämään ja lähteä sen jälkeen nauttimaan markkinoiden antimista.

Vallaton Yö Koivukylässä 2.9 klo 16-21 doodle
Korson maalaismarkkinat 8.9. doodle
Hyvinvointimessut 24.9. Energia Areenalla  doodle
Tikkurilan maalaismarkkinat 1-2.10. doodle

Vihreän Uudenmaan Piiripäivät

Vihreän Uudenmaan Piiripäiviä vietetään Nummi-Pusulassa Vaherman leirikeskuksessa 24.-25.9.2011. Syyskokouksen lisäksi ohjelmassa on kampanjakoulutusta, tulevan toiminnan suunnittelua, luontoretkeilyä ja saunomista. Piiripäiville ovat tervetulleita kaikki Uudenmaan Vihreiden uudet ja vanhat jäsenet! Päivien ohjelmasta tulee tarkempaa tietoa kesän jälkeen. Vantaan Vihreät maksaa osallistumisen kaikille jäsenmaksun maksaneille vantaalaisille.

Vantaan Vihreillä on myös kaksi edustajaa piirihallituksessa. Jos sinulle on kiinnostusta lähteä mukaan piirihallituksen toimintaan, niin laita viestiä toiminnanjohtajalle.

Vantaan Vihreät maksaa piiripäivien osallistumismaksun kaikille jäsenmaksun maksaneille jäsenille.

Syksyn tapahtumia

Syksylle on varmistunut jo paljon tapahtumia ja lisää on tulossa (mm. mielenkiintoisia keskustelutilaisuksia). Lisätietoja tapahtumista löydät nettisivujen tapahtumakalenterista.

25.8.2011:
Länsi-Vantaan Vihreiden jäsentapaaminen

5.9.2011:
Vinovan kasvisruokailta: Tilaretken antimia

17.9.2011:
Vantaan Vihreiden jäsenilta

19.9.2011:
Vinovan lukupiiri: 66 Ways to Absorb Carbon and…

24.-25.9.2011:
Vihreän Uudenmaan piiripäivät ja syyskokous

22.10.2011:
Nettisivukoulutus ja puolueen pj-päivät

5.11.2011:
Vihreiden puolueristeily Vantaalla

26.11.2011:
Syyskokous ja pikkujoulut

Sählyvuoro joka torstai!

Vantaan Vihreiden sählyvuoro torstaisin Tikkurilan Tiikeriareenassa (Osmankäämintie 5) klo 21. Ilmoittautuminen torstaisin tekstiviestillä 0400-815616 (Hannu Kokko). Ilmoitamme ilmoittautuneille tekstiviestitse, mikäli vuoro peruuntuu.