Jäsenviesti 1/2013

SISÄLTÖ:
– Puheenjohtajan tervehdys
– Vantaan politiikan ABC-kurssi käynnistyy 9.2.
– Keväällä tapahtuu
– Yleisen kokouksen tunnelmia
– Vantaan Vihreiden sähköpostilistalle
– Muistathan maksaa jäsenmaksusi

Puheenjohtajan tervehdys

Näin uutena puheenjohtajana ajattelin ensimmäisessä jäsenviestissä esitellä itseni. Olen siis Juhis Ranta, 24-vuotias yhteisöpedagogiopiskelija Korsosta. Muita itseäni määritteleviä termejä voisivat olla vegaani, aktivisti ja järjestöaktiivi.

Vaikuttamisesta kiinnostuin yläasteikäisenä. Ryhdyin seuraamaan aktiivisemmin myös puoluepolitiikkaa. Vuodesta 2006 olen tehnyt eri järjestöissä aktiivisesti eri tasoisia hommia. Puolueeseen liityin vuonna 2007, jonka jälkeen olen ollut aktiivisesti Vantaan Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden toiminnassa mukana.

Vihreät eivät suinkaan ole ainoa järjestö missä olen ollut eikä puoluepolitiikka ole minulle millään muotoa ainoa vaikuttamisen keino. Olen miettinyt paljon poliittisen päätöksenteon hitauden ja itselleni tärkeiden ympäristökysymysten akuuttiuden ristiriitaa. Onko puoluepolitiikka sittenkään minulle se “oikea” tapa vaikuttaa? Jos keskittyisin asiaan vihkiytyneen järjestön toimintaan tai jättäisin kaiken ja näyttäisin esimerkkiä askeetikkona?

Pohdinnoissani olen päätynyt siihen, että useimmat järjestöt yrittävät loppujen lopuksi vaikuttaa päättäjiin, joten miksi en itse pyrkisi päättäjäksi. Eduskuntavaaleissa 2011 olin ensimmäistä kertaa ehdokkaana ja kunnallisvaalien 2012 tuloksella ansaitsin varavaltuutetun paikan. En ole hylännyt muitakaan vaikuttamisen muotoja. Olen mm. Greenpeacen vapaaehtoinen ja oman opiskelijakuntani hallituksen varapuheenjohtaja.

Asioihin voi vaikuttaa parhaiten kun se tapahtuu monella tasolla. Vantaan Vihreiden toiminnan pitäisi olla mahdollisimman vaikuttavaa, joten valtuustotyöskentelyn lisäksi tarvitsemme aktiivisia ihmisiä, jotka kirjoittavat mielipide kirjoituksia, järjestävät tapahtumia ja tempauksia sekä toimivat omalla tahollaan paremman maailman puolesta.

Tehdään vuodesta 2013 oikein vaikuttava vuosi.

Hyvää talvea!

Vantaan politiikan ABC-kurssi käynnistyy 9.2.

Luottamushenkilöiden ja politiikasta kiinnostuneille järjestämme luottamushenkilökoulutuksen 9.2. Koulutus on osa Vantaan politiikan ABC -kurssia, joka jatkuu koko vuoden ajan. Ensimmäisessä koulutuksessa käydään läpi luottamushenkilönä toimimisen perusteita, kuten kokoustekniikkaa, viestintää, vaikuttamisen keinoja sekä opiskellaan yhdistyksen sähköpostin käyttöä.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Keväällä tapahtuu

Vantaan Vihreät ja alayhdistyksen järjestävät keväällä paljon tapahtumia. Tällä hetkellä kalenterissa ei vielä montaa tapahtumaa ole näkyvillä, mutta niitä tulee varmasti iso määrä, kun yhdistykset järjestäytyvät ja ryhtyvät järjestämään toimintaa. Tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Näin alustavaksi tiedoksi jo hallituksen päätös, että Mölandetin kesäretki yritetään sijoittaa viime vuoden tapaan kesäkuun toiselle viikonlopulle.

Yleisen kokouksen tunnelmia

Yleinen kokous sujui ilman äänestyksiä ja kokouksessa tehtiin ainoastaan kosmeettisia viilauksia pohjaesitykseen. Lopullisesti valinnat vahvistaa kaupunginvaltuusto. Muutoksia valintoihin saattaa vielä tulla, sillä sukupuolikiintiöiden luottamustehtävissä pitää tasa-arvolain mukaiset. Mahdollisista muutoksista paikkajakoon ilmoitetaan asianosaisille ja valtuuston vahvistamista valinnoista tiedotetaan teille samantien.

Koska kokous sujui ripeästi, jäi kokousväelle aikaa myös lähetekeskustelulle tulevan valtuustokauden politiikasta. Keskustelussa tuotiin esiin mm. ennaltaehkäisyn tärkeys, Vantaan velkakierteen lopettaminen, pormestarimallin edistäminen, palautekanavien rakentaminen esim. sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaille.

Kokouksen loppuun valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen lähetti terveiset edellispäivänä järjestetystä valtuustoryhmän järjestäytymiskokouksesta. Valtuustoryhmän toive on, että yhteistyö luottamushenkilöiden kanssa on tiivistä ja että viestintää parannetaan molempiin suuntiin tulevalla valtuustokaudella.

Aivan kaikille halukkaille ei valitettavasti luottamustehtäviä riittänyt. Mutta ei hätää, luottamustehtäviä tulee hakuun lisää keväällä ja paikkoja vapautuu pitkin valtuustokautta. Kannattaa siis seurata viestintää vapautuvista paikoista!

Vantaan Vihreiden sähköpostilistalle

Vantaan Vihreiden sähköpostilistalla ilmoitetaan Vavin ja jäsenyhdistysten tapahtumista ja käydään keskusteluja kunnallispoliittisista aiheista. Listan kautta pääsee keskusteluyhteyteen valtuutettujen ja luottamushenkilöiden kanssa, eli vaikuttamaan kunnallispolitiikkaan! Listalle voi liittyä tämän linkin kautta. tai laittamalla sähköpostia toiminnanjohtajalle.

Myös Facebookin http://www.facebook.com/VantaanVihreat ja nettisivujemme https://www.vavi.fi/ kautta löydät tiedot ajankohtaisista tapahtumista ja yhdistyksen tiedotteista.

Muistathan maksaa jäsenmaksusi

Jäsenmaksu kannattaa muistaa hoitaa näin alkuvuodesta. Samalla varmistat Vihreän Langan katkeamattoman saapumisen postilaatikkoosi joka toinen perjantai. Jäsenmaksu on myös tärkeä tulonlähde vantaalaisille yhdistyksille.

Jos maksutiedot ovat hukassa, on jäsenmaksu helppo hoitaa puolueen nettisivujen kautta osoitteesta  http://www.vihreat.fi/liity-jaseneksi