Jäsenviesti 1/2014

eve rämo 240Uusi puheenjohtaja esittäytyy

Ihan ensiksi haluan kiittää Vantaan Vihreiden jäseniä siitä, että he uskovat minuun ja sain hienon mahdollisuuden toimia Vantaan vihreiden puheenjohtajana. Tästä tulee hieno vuosi!

Olen Eve Rämö, 30-vuotias nainen Korsosta. Olen viimeiset pari vuotta ollut aktiivisesti mukana niin Vantaan Vihreiden, kuin Vihreidenkin toiminnassa.

Toimin vielä toistaiseksi Korso-Koivukylän Vihreiden puheenjohtaja, olen Vihreän puoluevaltuuskunnan jäsen sekä Uudenmaan vihreiden hallituksen tuore jäsen. Toimin myös kirkkovaltuutettuna Vantaalla, jossa ajan aktiivisesti tasa-arvoisempaa ja avoimempaa kirkkoa.

Vantaan vihreistä, sen toiminnasta ja toimijoista on tullut minulle tärkeitä. Vavin toiminnassa mukana oleminen on mielekästä ja asioihin voi todella vaikuttaa. Tällaisena näen VaVin toiminnan myös tulevaisuudessa. Vantaan Vihreät on järjestö jossa toimii iso joukko ihmisiä, jotka todella haluavat olla luomassa vihreämpää Vantaata.

Oma toimintafilosofiani on, että jos jotain tehdään niin se tehdään sydämellä ja hyvällä energialla eli toisin sanoen täysillä.  Kaiken päätöksenteon tulee olla inhimillistä ja eettisesti kestävää.

Tulevaa toimintakautta värittävät vaalit ja niiden aikana puheenjohtajalta vaaditaan aikaa ja energiaa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Haluan olla toteuttamassa tätä tavoitetta.

Eurovaalit ovat kevään ykkösasia; kuinka saamme Euroopan ja eurovaalit lähemmäksi jokaista? Olemme jo nyt saaneet kevään tapahtumiin ison määrän ehdokkaita paikalle kertomaan enemmän siitä, miten europolitiikka meihin vaikuttaa ja mihin voi vaikuttaa ja miksi kannattaa äänestää! Näissä eurovaaleissa meillä on myös oma Vantaalainen eurovaaliehdokkaamme!

Vantaan vihreiden nettisivuja kannattaa seurata aktiivisesti ja tulla paikalle mahtaviin tapahtumiin joko toimimaan tai ihan vaan juttelemaan.

Rauhaa, rakkautta ja vaali-intoa,
-eve-

 

Vantaan vihreät kuntapäivät 15.3.

Vantaan vihreiden kuntapäivä järjestetään lauantaina 15.3 klo 12 alkaen Myyrmäkitalossa (Kilterinraitti 6, 2.krs kerhotila). Päivän aikana on tarkoitus keskustella ja valmistella ajankohtaisia kunnallispoliittisia asioita yhdessä luottamushenkilöiden kanssa.

Kuntapäivä on tarkoitettu luottamushenkilöiden lisäksi kaikille kuntapolitiikasta kiinnostuneille vihreiden jäsenille. Tervetuloa!

Alustava ohjelma:
klo 12 Anni Sinnemäki, kohti metropolia ja yhteistyön tiivistäminen yli kuntarajojen
klo 13 Petteri Niskanen, luottamushenkilön vaikuttamisen työkalut
klo 14 Kahvia, pullaa ja työpajatyöskentelyä eri aihepiirien ympärillä. (vihreän ennaltaehkäisypaketin työstöä, vihreän kaupunkisuunnittelun tavoitteet ym.)

Ilmoittautuminen:

Toivomme ilmoittautumisia koulutukseen varmistaaksemme riittävät tarjoilut osallistujille. Ilmoittautumiset tuomas.rinne(a)vantaanvihreat.fi

 

Eurovaaliehdokkaat kiertävät aktiivisesti

Eurovaalit lähestyvät ja ehdokkaat kiertävät aktiivisesti Uudellamaalla. Tässä muutamia varmistuneita päivämääriä Vantaalla:

  • Siru Kauppinen Vantaan eurokriittisten järjestämässä EU/US vapaakauppasopimus -vaalipaneelissa 19.2. klo 18 Vapaaehtoistalo Violassa, Orvokkirinne 4, Tikkurila
  • Tikkurilan talvimarkkinoilla 22.2. paikalla ehdokkaista on ainakin Siru Kauppinen. Suurin osa ehdokkaista on kyseisenä viikonloppuna Brysselissä.
  • Ozan Yanar järjestää tukijoiden tapaamisen Tikkurilassa kauppakeskus Tikkurin aulakahvilassa 26.2. klo 16.30 alkaen
  • Anni Sinnemäki osallistuu Vantaan Vihreiden kuntapäivään 15.3.
  • Tarja Cronberg Ylästössä ja Kartanonkoskella 30.3.
  • Ehdokkaita Korson maalaismarkkinoilla 30.3. ja Tikkurilan 5.4. markkinoilla
  • Ehdokkaat kahvilla Koivukylässä 12.4.

Lisätietoja tapahtumista julkaistaan nettisivuilla ( www.vavi.fi) tapahtumien lähestyessä.

 

Jäsenet pääsevät vaikuttamaan eduskuntavaaliehdokkaiden valintaan

Vantaan Vihreät järjestää keväällä neuvoa-antavan jäsenäänestyksen eduskuntavaaliehdokkaista. Huom! Äänioikeus on kaikilla Vavin jäsenjärjestöjen jäsenillä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa maaliskuun loppuun mennessä. Äänestys järjestetään vain, jos ehdokkaita ilmoittautuu äänestykseen enemmän kuin kuusi.

Tarkemmat tiedot jäsenäänestyksestä lähetetään myöhemmin.

Jotta saamme mahdollisimman hyvän ehdokasjoukon Vantaalta, otamme mielellämme vastaan vinkkejä potentiaalisista eduskuntavaaliehdokkaista. Vinkkejä voit lähettää toiminnanjohtajalle (tuomas.rinne(a)vantaanvihreat.fi).

 

Ilmoittaudu vaalilautakuntaan!

Eurovaalit lähestyvät ja on taas aika ilmoittautua vaalitoimitsijaksi. Aikaisemmin lautakunnissa toimineiden pitää ilmoittautua 15.2. mennessä, jos haluaa varmistaa paikkansa. Sen jälkeen paikat menevät jakoon ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja vaalilautakunnassa toimimisesta ja ilmoittautumislomakkeen löydät oheisesta linkistä.

 

Tule mukaan Vihreä Vantaa -lehden tekoon!

Maaliskuussa julkaistaan uusi Vihreä Vantaa –lehti. Lehteen kaivataan juttuideoita, kirjoittajia ja valokuvaajia. Kirjoittajia pyydämme ilmoittautumaan sähköpostitse (tuomas.rinne@vantaanvihreat.fi) viimeistään 17.2. mennessä. Lehden tekoon osallistumisesta ei makseta palkkiota, mutta mainetta ja kunniaa on luvassa.